Event & ZabavaTV

Formula 1 se vraća na Televiziju BiH

0

Formula 1 se vraća na Televiziju BiH, Life.baTelevizija Bosne i Hercegovine će samo ovu sezonu pratiti Formulu 1, a prenosi će pratiti samo kvalifikacije i utrke. Neće biti specijalnih emisija prije ili nakon utrke, a i od termina emitiranja utrke zavisit će da li će gledatelji moći uživo pratiti i press konferenciju nakon utrke, izjavio je za PunGas.com sportski novinar BHT1 Ognjen Dujković koji će prenositi utrke iz sarajevskog studija.

Kako je dodao, tokom vikenda kada se utrke voze bliže evropskim terminima, odnosno za vrijeme engleske Premier lige, samo će se pratiti takmičarski vikend (kvalifikacije/snimak ili uživo + utrka – živo) bez press konferencija.

– S obzirom na to da volim Formulu 1 i znam koliko visoke standarde postavljaju ljubitelji ovog sporta, nadam se da ću uspjeti odgovoriti velikom izazovu koji me očekuje vrlo brzo. Svaki sport koji se prvi put prenosi predstavlja izazov, ali ne samo novi sport. Svako novo takmičenje je izazov i za svako se posebno spremam. Onda možete zamisliti koliko tek traju pripreme za Formulu 1, koja, osim što će u njoj učestvovati četiri svjetska prvaka, donosi i povratak najvećeg, Mihaela Šumahera, kazao nam je Dujković.

Posebno ističe da svi oni koji vole i prate ovaj sport znaju da u Formuli 1 praktično i nema pauze. Vrlo brzo nakon posljednje utrke vozači mijenjaju timove, timovi mijenjaju bolide i ujedno se spremaju za nove promjene pravila.

– Ono što donosi uzbuđenja u ovu sezonu, osim povratka Mihaela Šumahera, ali i činjenicu da se u jednoj sezoni takmiče četiri svjetska prvaka, jeste to da pravila i prilagodba na njih može od austajdera napraviti glavnog konkurenta za titulu. Prošle sezone je to uradio Brawn GP, vidjećemo šta će biti ove, rekao je Dujković.

Dodaje kako će mu u spremanju za ovu sezonu Formule 1 najviše pomoći internet, počev od oficijelne stranice takmičenja, do potrage o svim zanimljivim detaljima koji nekome promaknu, ali zanimljivo zvuče kada se spomenu u prenesu, bilo da je riječ o nekim detaljima u timu ili da je vezan za vozača.

– Veliku pomoć u prenosu Formule 1 pružat će nam stručni komentatori, a njihova imena neka za sada ostanu tajna. Sve će se saznati već u subotu kada će BHT1 emitirati kvalifikacije u snimku, ali zato je nedjelja veliki dan za sve ljubitelje Formule 1, jer od 12 sati i 55 minuta počinje 60. jubilarna sezona najbržeg cirkusa na svijetu.

Izvor: PunGas.com


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.