Recept: Kinder kolač

Biskvit:

200 g čokolade za kuhanje

100 g mliječne čokolade

150 g maslaca

150 g smeđeg šećera

4 jaja

70 g brašna

Pola kašičice sode bikarbone

150 g sjeckanih lješnjaka

Priprema: Na pari otopiti obje vrste čoko­lade s maslacem. Ostaviti oko 10 minuta da se hladi, pa umiksati šećer. Dodati jedno po jedno jaje miksajući. Dodati brašno pomi­ješano sa sodom bikarbonom. Na kraju ku­hačom umiješati sjeckane lješnjake. Smjesu uliti u kalup dimenzije 20 x 24 cm, obložen s papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 25 – 30 minuta. Ostaviti da se ohladi u kalupu.

PROČITAJTE JOŠ:  Pripremite se za najveći regionalni pivski spektakl - OKTOBEER FEST: U toku su pregovori za posebnu BH noć

Krema:

250 ml vrhnja za šlag

3 kašike kakaa

6 prutića Kinder bueno čokoladice

Priprema: Vrhnje za šlag istući, te u umiješati kakao. Premazati kolač, te narezati na kocke. Na svaku staviti komadić Kinder bueno čoko­ladice. Po želji posuti sjeckanim lješnjacima.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jagode, omiljeni ljetni plod: Kako utječu na zdravlje

Jagode su omiljeni ljetni plod koji osim što je...

Moć jagoda: Slatki put do boljeg zdravlja

Jagode nisu samo ukusno voće već i prava mala...

Kako da odaberete pravi parfem za sebe?

Pronaći savršen parfem može biti izazovno, ali uz nekoliko...

Ovaj vitamin smanjuje stres i anksioznost

Novo istraživanje pokazuje da visoke doze vitamina B6 mogu...