Biskvit:
200 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
150 g maslaca
150 g smeđeg šećera
4 jaja
70 g brašna
Pola kašičice sode bikarbone
150 g sjeckanih lješnjaka
Priprema: Na pari otopiti obje vrste čokolade s maslacem. Ostaviti oko 10 minuta da se hladi, pa umiksati šećer. Dodati jedno po jedno jaje miksajući. Dodati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom. Na kraju kuhačom umiješati sjeckane lješnjake. Smjesu uliti u kalup dimenzije 20 x 24 cm, obložen s papirom za pečenje. Peći na 180 °C, 25 – 30 minuta. Ostaviti da se ohladi u kalupu.
Krema:
250 ml vrhnja za šlag
3 kašike kakaa
6 prutića Kinder bueno čokoladice
Priprema: Vrhnje za šlag istući, te u umiješati kakao. Premazati kolač, te narezati na kocke. Na svaku staviti komadić Kinder bueno čokoladice. Po želji posuti sjeckanim lješnjacima.
Recept iz knjige Moji čokoladni kolači