Amazonovi dronovi uskoro bi trebali početi s dostavama

- Advertisement -

Prošlo je skoro desetljeće od kada je Jeff Bezos prvi put objavio planove o brzim dostavama Amazonovih proizvoda putem bespilotnih letjelica. Od tada do danas svašta se promijenilo pa je Bezos tako jedno vrijeme bio najbogatiji čovjek na svijetu te je ispunio svoje snove o letu u svemir. Također, napustio je čelno mjesto Amazona.

Izravna dostava

Ono što se ipak nije promijenilo jest status njihove usluge dostave dronovima koja još nije pokrenuta. Ipak, čini se da je stigao red i na to pa su iz Amazona objavili kako će kasnije ove godine u Lockefordu (Kalifornija) početi s dostavom putem bespilotnih letjelica. Kako su objavili na blogu kompanije, ljudima koji žive u tom području Amazonovidronovi moći će dostaviti tisuće različitih proizvoda izravno u njihova dvorišta, no nisu objavili o kakvim se proizvodima radi, piše Zimo.hr.

PROČITAJTE JOŠ:  Eksplozija u Zenici, povrijeđena jedna osoba

To je tek početak takve vrste dostava te iz Amazona kažu kako će im to iskustvo pomoći da s vremenom usavrše svoju uslugu Prime Air, ali je i skaliraju kako bi ispunila zahtjeve korisnika na drugim područjima.

Prije nego prvi dron poleti i dostavi proizvode, Amazon mora još osigurati jedan certifikat Savezne uprave za civilno zrakoplovstvo.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas: Pretučen dječak (14), mladić mu polomio vilicu

Konkurencija

Iako su među prvima najavili dostave bespilotnim letjelicama, Amazon na tom tržištu zaostaje za konkurencijom poput Winga i Walmarta koji su već počeli sa svojim pilot-projektima te već neko vrijeme dostavljaju proizvode na određenim dijelovima SAD-a i Australije. Razlog zbog kojeg Amazon kasni s ovim projektom jest što žele razviti ‘kompleksniji servis dostave dronovima’ te su tijekom prošlog desetljeća radili na sustavu navigacije koji bi trebao biti bolji od konkurencije, a dronovima će omogućiti bolje zaobilaženje statičnih i pokretnih objekata u zraku.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Povlači se “Milka Oreo Bar” s bh. tržišta: U čokoladi pronađeni komadići plastike

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Kamion na magistralnom putu M-17 kod Zenice udario 73-godišnju staricu

U saobraćajnoj nesreći koja se večeras oko 18.10 sati...

Zašto su fudbaleri ubili MMA borca: Ubice su poznati kao problematični momci

Fudbaleri Marko Daničić i Vasilije Gačarević, osumnjičeni za ubistvo...

Užas u Brčkom: Pronađeno tijelo žene u stanu, otrovala se alkoholom

Tijelo žene Е.F. (45) iz Brčkog pronađeno je u...

Odbjegli voz vozio bez mašinovođe skoro sat i po, zaustavljali ga i kamenjem

Odbjegli teretni voz u sjevernoj Indiji prešao je oko...