Otvoren berber od milion KM: Irfanu Tepiću prvi čestitali Ramo Isak, Sejo Brajlović i Gabrijel Čabro

- Advertisement -

Irfan Tepić, majstor za šišanje, uređivanje i brijanje muške brade, najpoznatiji je i najbolji berber u našoj zemlji, koji uvijek pomjera granice svog zanata. Osim što je brinuo za imidž mnogih osoba sa javne scene, poput Dine Merlina, Miralema Pjanića, Senijada Ibričića, napisao je i knjigu „Berber ili prijatelj“, koja služi kao svojevrstan kompas za sve one koji se žele baviti starim zanatstvom berberstva.

Tepić je u skoro dvadeset godina rada stekao veliko iskustvo i znanje, a putovanja su mu proširila vidike i još više ga lično i profesionalno obogatila. Kao kruna rada došlo je i ostvarenje njegove životne želje i profesionalnog sna.

Naime, večeras je na Ilidži svečano otvorio njegovu berbersku radnju na 200 kvadrata od milion KM. Ovaj po svemu drugačiji objekat i, prema Tepićevim riječima, jedini ovakve vrste u našoj zemlji i na Balkanu ima deset zaposlenih. Klijentima će ponuditi sasvim novo i drugačije iskustvo posjete berberu, a u sklopu berbera su i kafeterija, welness i drugi zanimljivi sadržaji poput prostorije u kojoj će se mušterije moći i istuširati. Na raspologanju će imati i privatni parking. Po potrebi će biti i usluga dežurnog berbera, odnosno radit će od 0 do 24 sata.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

– U ovaj objekat je stalo svo moje dugogodišnje iskustvo, a kao vjetar u jedra su mi poslužila iskustva sa brojnih putovanja. Sretan sam jer živim svoj profesionalni san, ali jer ću i svojim klijentima ponuditi uslugu na najvišem nivou, nešto što je teško ostvarivo u svijetu, a kamoli na našim prostorima. Oni će moći uživati u vrhunskoj kafi uz pogled na sportski automobil Lamborghini aventador smješten u sredini radnje – kaže Irfan Tepić.

Gala otvorenju berbera su prisustvovale mnoge poznate ličnosti i prijatelji Tepića, između ostalih Ramo, Rusmir i Arnel Isak, Sejo i Sanel Brajlović, Sedin Kahriman, Hamdija Abdić Tigar, Asim Sarajlić, Ćamil Duraković, biznismeni Gabrijel Čabro, Nihad Ugarak, Osman Suša, Muris Buljubašić, Nermin Aljević, sportisti Iron Puki, Nedžmin Ambešković i Mirnes Husanović, reper Sajfer, frizeri Senad Šehić i Haris Šabotić, Nick Papas i Elvedin Sakić. On im se ovom prilikom zahvalio i obratio emotivnim govorom.

PROČITAJTE JOŠ:  Četiri škole na Ilidži dobile dojavu o postavljenim bombama

– Najprije bih se zahvalio mojoj porodici i mojoj majci. Ona me je kao školarca budila svako jutro i išao sam iz Pazarića na Drveniju, gdje sam završio frizersku školu, a na dan ostvarenja mog sna probudila me je moja supruga, kojoj se zahvaljujem za pomoć i nesebičnu podršku koju sam imao u realizaciji ovog velikog projekta. Veliko hvala ide i mojim prijateljima koji su omogućili da završimo ovaj projekat za 45 dana. Napravili smo vrhunsku radnju. Zahvalio bih se i svim firmama, a u ovom procesu sam naučio da postavljam i keramiku i rasvjetu, ma sve moguće zanatske poslove- kazao je kroz smijeh Tepić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...