Gmail uveo novu funkciju – personalizovani prijedlozi i podudaranje svrhe adrese i imena

- Advertisement -

Google uvodi poboljšanja u sistem pretrage svog imejl klijenta. Najnovije ažuriranje bi trebalo da olakša pronalaženje određenog kontakta u Gmail-u zahvaljujući “personalizovanim predlozima” i “podudaranju svrhe adrese i imena”.

Podudaranje svrha je Google-ova alatka za mašinsko učenje koja pomaže u pronalaženju tema koje se odnose na vašu pretragu tako što sužava rezultate na “relevantne” i pomaže korisniku da pronađe tačno ono što traži, bilo da je to određeni kontakt, adresa e-pošte ili datoteka.

PROČITAJTE JOŠ:  Okliznuo se i pao, a pištolj koji je imao u džepu okinuo i slučajno ubio komšiju

Google je objasnio kako će od sada prikazivati adrese e-pošte i imena pre nego što prikazuje prezimena. Ovo će pomoći ako pretražujete po kontaktu koristeći nečije ime bez prezimena, gurajući relevantne rezultate na vrh liste.

Još jedna funkcija dolazi u obliku Gmail-ovih personalizovanih predloga, koji sortiraju pretragu prema broju interakcija sa određenom osobom. Ako tražite nečije ime ili imejl, prvo ćete videti ljude sa kojima se najviše dopisujete.

PROČITAJTE JOŠ:  Državljanin BiH lišen slobode zbog krijumčarenja 15 stranih državljana

Iako se, očigledno, radi o veoma malim modifikacijama, reč je o sadržaju koji će doprineti efikasnosti celokupnog servisa. Google je nedavno trošio dosta vremena na nadogradnju aplikacija u okviru Workspace-a, uključujući redizajn Gmail-a koji je stigao u junu.

Tačan datum uvođenja funkcija još nije poznat, prenosi Telegraf.rs.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA