Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

- Advertisement -

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim enterokokom, zabilježeno je na plaži “Ispod zidina” na Korčuli, zbog čega se tamo do daljeg ne preporučuje kupanje, saopćili su danas iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Zagađenje fekalijama utvrđeno je nakon što je 3. augusta sanitarna i vodopravna inspekcija obavijestila županijski Zavod za javno zdravstvo o puknuću cijevi sastava komunalne odvodnje Puntin na Korčuli.

PROČITAJTE JOŠ:  Uzroci kruljenja u želucu

“Nakon obavijesti sanitarne i vodopravne inspekcije o puknuću cijevi sustava komunalne odvodnje Puntin na Korčuli 3. augusta 2022. godine, Zavod za javno zdravstvo Dubovačko-neretvanske županije uzorkovao je dodatne uzorke 3. i 4. augusta na plaži Ispod zidina na otoku Korčuli. Utvrđeno je da rezultati analize mora za kupanje na plaži Ispod zidina na Korčuli uzorkovanog 4. augusta 2022. godine prelaze granične vrijednosti za mikrobiološke pokazatelje Escherichia coli i intestinalni enterokok”, naveli su iz Dubrovačko-neretvanske županije.

PROČITAJTE JOŠ:  Mogu li bademi pomoći u mršavljenju?

Sukladno Uredbi o kakvoći mora za kupanje, uzorkovanje mora će se ponavljati do prestanka onečišćenja, prenosi Crna-hronika.info.

“Obzirom da uzorak mora na plaži Ispod zidina na otoku Korčuli ne udovoljava uvjetima Uredbe zbog onečišćenja fekalnog porijekla ne preporučuje se kupanje do daljnjih obavjesti”, ističe se u saopćenju Dubrovačko-neretvanske županije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Hrvatska povlači dvije serije Ibuprofena iz apoteka

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode objavila je...

Osim što lijepo miriše, lavanda je dobra za zdravlje

Osim protivupalnog, antioksidativnog i antibakterijskog djelovanja, lavanda je jedinstvena...

Ove namirnice će vas najbolje zasititi

Ovi obroci će vas najbolje zasititi, piše portal Prvo...

Jabuka dnevno čuva naše zdravlje

Vjerovatno vam je poznat izraz: “Jabuka dnevno drži doktora...

Đumbir za podmlađivanje kože

Đumbir je superhrana koja dodatno pokazuje i svojstva podmlađivanja...