Serije: Milijarde (Billions) – Novac pokreće svijet, ali moć je najjača valuta

- Advertisement -

Nakon hitova Domovine, Dextera, Doktora za seks, Besramnika, svijet je spreman za najjaču i najiščekivaniju seriju Showtimea dosad. Milijarde (Billions) će svoju ekskluzivnu premijeru doživjeti 18.1. u 21 sat na Pickboxu i na m:tel-u u sklopu videoteke Pickbox, samo 24 sata nakon američke premijere, a očekuje nas napeta serija o novcu, moći i ugledu. Ulozi su veliki, gubici se računaju u milijardama, a teren je već pripremljen za rat Paula Giamattija i Damiana Lewisa koje gledamo kao velike igrače financijskog tržišta.

Paul Giamatti i Damian Lewis kao rivali

Jedan je financijski čarobnjak i milijarder, a drugi je moćni njujorški odvjetnik koji mu je za petama. U Milijardama gledamo dva holivudska velikana, Paula Giamattija i Damiana Lewisa, višestruke dobitnike Zlatnog globusa i Emmyja. Jedan predstavlja lice pravde, često pomalo izobličeno, a drugi lice američkog sna i slijepe ljubavi prema novcu koja ima svoju cijenu. Giamattija gledamo kao oštroumnog i sposobnog odvjetnika Chucka Rhoadesa, a Lewisa kao financijskog kralja tržišta Bobbyja Axelroda. Ako ste voljeli Nicholasa Brodyja, trebao bi vam se svidjeti i Bobby koji u seriju ulazi kao negativac, a čija se percepcija kroz seriju možda i promijeni.

Mislim da će biti predrasuda da je Bobby negativac. Serija je više antropološki pogled na ponašanje bogatih i moćnih. S tim ciljem, ovi ljudi ne moraju, ako ne žele, odlučiti o svome moralnom pogledu na svijet. Možda će se samo natjecati jedan s drugim kao dva teškaša, mlatiti se, a to može potrajati dvije, tri sezone. To je dovoljno za priču, a da ne moraju odlučiti na kojoj su strani. Neka gledatelji zaključe, rekao je glumac Damian Lewis o svojoj ulozi.

Svijet lažnog morala i manipulacija

U seriji koju cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje ovaj mjesec, neće manjkati nemorala, manipulacija, izdaja s obje strane, a izvrsnosti serije doprinose i sporedni glumci. Malin Akerman (Trofejna žena) supruga je ambicioznog Bobbyja, Maggie Siff (Sinovi anarhije) supruga je odvjetnika Chucka, Toby Leonard Moore (Daredevil) je Chuckova desna ruka i radoholičar, a David Costabile (Suits) Bobbyjev je čovjek od povjerenja. Budite prvi kada maske padnu, a svijet financija se pokaže u svome pravom svjetlu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...