Serije: Milijarde (Billions) – Novac pokreće svijet, ali moć je najjača valuta

- Advertisement -

Nakon hitova Domovine, Dextera, Doktora za seks, Besramnika, svijet je spreman za najjaču i najiščekivaniju seriju Showtimea dosad. Milijarde (Billions) će svoju ekskluzivnu premijeru doživjeti 18.1. u 21 sat na Pickboxu i na m:tel-u u sklopu videoteke Pickbox, samo 24 sata nakon američke premijere, a očekuje nas napeta serija o novcu, moći i ugledu. Ulozi su veliki, gubici se računaju u milijardama, a teren je već pripremljen za rat Paula Giamattija i Damiana Lewisa koje gledamo kao velike igrače financijskog tržišta.

Paul Giamatti i Damian Lewis kao rivali

Jedan je financijski čarobnjak i milijarder, a drugi je moćni njujorški odvjetnik koji mu je za petama. U Milijardama gledamo dva holivudska velikana, Paula Giamattija i Damiana Lewisa, višestruke dobitnike Zlatnog globusa i Emmyja. Jedan predstavlja lice pravde, često pomalo izobličeno, a drugi lice američkog sna i slijepe ljubavi prema novcu koja ima svoju cijenu. Giamattija gledamo kao oštroumnog i sposobnog odvjetnika Chucka Rhoadesa, a Lewisa kao financijskog kralja tržišta Bobbyja Axelroda. Ako ste voljeli Nicholasa Brodyja, trebao bi vam se svidjeti i Bobby koji u seriju ulazi kao negativac, a čija se percepcija kroz seriju možda i promijeni.

Mislim da će biti predrasuda da je Bobby negativac. Serija je više antropološki pogled na ponašanje bogatih i moćnih. S tim ciljem, ovi ljudi ne moraju, ako ne žele, odlučiti o svome moralnom pogledu na svijet. Možda će se samo natjecati jedan s drugim kao dva teškaša, mlatiti se, a to može potrajati dvije, tri sezone. To je dovoljno za priču, a da ne moraju odlučiti na kojoj su strani. Neka gledatelji zaključe, rekao je glumac Damian Lewis o svojoj ulozi.

Svijet lažnog morala i manipulacija

U seriji koju cijeli svijet s nestrpljenjem očekuje ovaj mjesec, neće manjkati nemorala, manipulacija, izdaja s obje strane, a izvrsnosti serije doprinose i sporedni glumci. Malin Akerman (Trofejna žena) supruga je ambicioznog Bobbyja, Maggie Siff (Sinovi anarhije) supruga je odvjetnika Chucka, Toby Leonard Moore (Daredevil) je Chuckova desna ruka i radoholičar, a David Costabile (Suits) Bobbyjev je čovjek od povjerenja. Budite prvi kada maske padnu, a svijet financija se pokaže u svome pravom svjetlu.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...

Sjećate li se djevojčice Amele iz Kuduza: Kako izgleda danas i šta radi?

Ivanu Legin pamtimo kao preslatku djevojčicu koja se pojavila...

25 zanimljivih anegdota sa filmskih setova koje sigurno niste znali!

Oni koji snimaju fimove znaju da to podrazumijeva bavljenje...

Legendarni francuski glumac Jean-Louis Trintignant preminuo u 91. godini

Agent velikog glumca kaže da je Trintignant preminuo u...