Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

- Advertisement -

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor, postao je žrtva trenda lažnih vijesti o smrti slavnih koji su zahvatili svijet zabave u godini 2023. i doveo do bizarnih spekulacija na društvenim mrežama.

Čen, čija je karijera obuhvatila akcione filmove, komične uloge i režiju, izaziva pažnju ne samo svojim uspjesima već i čestim glasinama o smrti. Osim filmskih dostignuća, Čen se ističe i kao multitalentovana ličnost, baveći se muzikom, produkcijom i režijom, dok su njegove dramatične povrede tokom snimanja dodatno doprinjele spekulacijama o njegovoj smrti.

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

Malo ko da nije čuo za Džekija Čena, režisera, glumca i borilačkog majstora. Njegovi uspjesi su nebrojni, a na naslovnim stranicama najčešče se nalazi zahvaljujući svojoj karijeri i vedrom životnom duhu, ali se ovog mjeseca našao iz potpuno pogrešnih, bolje reći bizarnih, razloga.

Godina 2023. je bila godina lažnih vijesti o smrti mnogih slavnih, sa desetinama glumaca, muzičara i zabavljača koji su postali žrtve okrutnog onlajn trenda, a posljednji je Džeki Čen.

Najnovija prevara o smrti Džekija Čena dogodila se u decembru 2023. godine, kada se pojavilo više tvitova da je glumac preminuo. Na sreću, vijest nije bila tačna, a tvitovi su brzo opovrgnuti.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Adi Šoše objavio novu pjesmu i spot i najavio koncert u Sarajevu

Ovo nije bio prvi da su ljudi Džekija Čena proglasili mrtvim.

Glumac je u prošlosti morao da opovrgne desetine glasina o smrti. Obmane o njegovoj smrti širile su se 2011, 2013, 2015, 2020. i 2021. godine.

Vratolomije koje Džeki Čen insistira da radi sam, bez kaskadera, učinile su ga lakom metom za bizarne glasine o smrti, prenosi “b92”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...