Streaming: Pickbox vs Netflix, po čemu se razlikuju

- Advertisement -

Vijest o dolasku Netflixa u Bosnu potaknula je želju mnogih da se registriraju i isprobaju najpoznatiji streaming servis za gledanje filmova i serija na svijetu. S obzirom na to da je Netflix brand koji je desecima milijuna ljudi diljem svijeta omogućio gledanje sadržaja bilo gdje i bilo kada, svi su poželjeli vidjeti o čemu se radi i hoće li jednake serije i filmovi biti dostupni kod nas kao i u Americi ili zapadnim zemljama.

S obzirom na to da Netflix dolazi na tržište na kojem se Pickbox profilirao prije godinu dana, mnogi su se pitali hoće li mu Netflix svojim dolaskom ugroziti poslovanje.

Iako je Pickbox kao usluga star tek godinu dana, na našem tržištu pronašao je svoje mjesto i ne strahuje da bi mu ga Netflix mogao oduzeti. Na svim teritorijima uz Netflix postoje i drugi SVOD igrači kao Hulu, Amazon ili za našu regiju Pickbox i HBO GO.

Sve usluge imaju različitu ponudu sadržaja, cijenu i način distribucije, a gledatelji se često odlučuju za preplatu i na više različitih streaming servisa.

Po čemu se zapravo razlikuju Netflix i Pickbox?

Trenutna verzija Netflixa ne nudi prijevode, dok Pickbox nudi prijevod svih sadržaja koje su preveli profesionalni prevoditelji. Osim toga, Disneyjevi crtići poput Života buba, Meride Hrabre, Groma i drugih na Pickbox su i sinkronizirani za najmlađe. Iz mjeseca u mjesec pristižu nove serije i filmovi, a Pickbox je u svojoj prvoj godini imao čak 19 premijera, poput Kuće od karata (House of Cards), Državne tajnice (Madam Secretary), CSI Cybera, Siročadi (Orphan Black), Sjemena života (Extant), Doktora za seks (Masters of Sex.) Nove serije, ekskluzivno za Bosnu, na Pickbox dolaze 24 sata nakon američke premijere s profesionalnim prijevodom.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte neizvjesnu utrku u kojoj je Lana Pudar osvojila medalju

Ovaj mjesec na Pickboxu premijerno će se prikazivati trenutno najjača Showtime serija Milijarde (Billions) s višestruko nagrađivanim glumcima Paulom Giamattijem i Damianom Lewisom (Homeland) u glavnim ulogama, Savršena formula (Limitless) snimljena prema istoimenom filmu s Bradleyjem Cooperom te Državna tajnica i CSI Cyber, a ova godina na Pickboxu je započela sa svjetskom premijerom BBC-jevog Sherlock specijala.

Pickbox će i dalje inzistirati na kvaliteti svojih sadržaja i prijevoda te će donositi premijerne i kultne serije, puno Disney sadržaja za djecu i filmske klasike koje svi vole gledati.

Sličnosti Pickboxa i Netflixa: 

 • SVOD (streaming video on demand) – oboje su usluge za gledanja sadržaja preko streaminga
 • gledanje sadržaja bilo gdje i bilo kada
 • legalno gledanje serija i filmova preko interneta
 • nemaju ugovornu obavezu
 • širenje kulture maratonskog gledanja serija
PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte neizvjesnu utrku u kojoj je Lana Pudar osvojila medalju

Razlike Pickboxa i Netflixa: 

 • Pickbox i Netflix imaju različit sadržaj
 • Pickbox distribuira sadržaj 7 najvećih svjetskih studija (Sony, MGM, CBS, Showtime, BBC, ABC, ITV, Disney), a gledatelji Pickboxa putem društvenih mreža i korisničke podrške sudjeluju u biranju novih serija i filmova
 • Netflix teži serijama svoje produkcije, poput Orange is the New Black, Narcos, Jessica Jones
 • Pickbox ima dostupne sve sezone serija, poput Blacklist, Under the Dome
 • Osnovni paket Pickboxa jeftiniji je od osnovnog paketa Netflixa; osnovni Pickbox paket stoji 8,80 KM, osnovni Netflix paket stoji 7,99 eura
 • Pickbox ima prijevode profesionalnih prevoditelja na bosanski, Netflix nema prijevod
 • Dio Disneyjevih crtića na Pickboxu je sinkroniziran
 • U osnovnom paketu Pickbox se može gledati na 2 uređaja, Netflix na 1 uređaju
 • Netflix je dostupan samo preko interneta, dok je Pickbox dostupan i preko m:tel videoteke
 • Pickbox je u svojoj prvoj godini prikazivao Kuću od karata, prvu seriju Netflixove produkcije, koja se ne može gledati na Netflixu u Bosni
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...