Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

- Advertisement -

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi još jednu uspješnu tursku seriju “Zlatni kavez”, a glavnu ulogu u njoj tumači poznata televizijska glumica Afra Saracoglu koju smo upoznali kao Ece u hit seriji “Fazilet i njezine kćeri”. U seriji ćemo imati prilike vidjeti i talentiranu Gulcin Santircioglu koja nas je oduševila u seriji “Ljubav osvetnika”.

Serija “Zlatni kavez” priča je o dvije bogate porodice koje će povezati jedna fantastična ljubavna priča. U njoj se isprepliću moderno i tradicionalno, urbano i ruralno, a radnja koja se odvija i u Istanbulu i na selu upotpunit će doživljaj autentične Turske, na raskrižju istočnih i zapadnih vrijednosti. Kroz seriju ćemo pratiti Ferita (Mert Ramazan Demir), sina iz bogate porodice koji je poznat po svojoj razvratnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Eldin Huseinbegović pred koncerte: Zahvaljujući muzici putujem širom svijeta i upoznajem nove narode i kulture

Njegov djed dogovorit će mu brak sa Sejran (Afra Saracoglu), kćeri bliske porodice iz njegovog rodnog grada Gaziantepa, ne bi li ga na taj način smirio i maknuo od skandala kojima je sklon. Feritov stariji brat živi miran porodični život sa svojom suprugom i pokušavaju dobiti dijete, no nažalost ona primi vijest da mora na hitnu operaciju i da neće moći porodici podariti nasljednika. Sada djed sve nade polaže u problematičnog Ferita i po pitanju unuka. Ferit koji ima djevojku Pelin u dogovoru sa svojom majkom pristane na dogovoreni brak uz uslov da mu ona pomogne da nastavi živjeti razvratni život kao i do sada.

PROČITAJTE JOŠ:  Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

U konaku u Gaziantepu živi Sejran, članica nekada bogate porodice koja je zapala u finansijske probleme. Simpatična i puna života, često je s majkom i sestrom u dućanima u kojima isprobavaju haljine, kako bi ih ondje vidjeli potencijalni prosci. Sejran se izvlači od kupovine i tajno se nalazi sa svojim dečkom te uz to pokušava tajno upisati fakultet kako bi sebi osigurala bolji život od ovog koji ima. Jednog dana, na tržnici se događa sudbonosni prvi susret Sejran i Ferita, a ona mu se odmah svidi. No, njihova ljubavna priča puna je zamršenih prepreka koje trebaju savladati.

Novu seriju „Zlatni kavez“ gledajte od ponedjeljka, 22. januara u 19.20 na Novoj TV.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...