Trogodišnji ugovor o saradnji: Coca-Cola u BiH i Sarajevo Film Festival proslavljaju dvadesetu godišnjicu partnerstva 

- Advertisement -

Dva značajna jubileja, četrdesetu godišnjicu poslovanja u Bosni i Hercegovini i dvadesetu godišnjice partnerstva s najznačajnijom kulturnom manifestacijom u našoj zemlji, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo i Sarajevo Film Festival obilježili su potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora o partnerstvu.

U prisustvu zaposlenika obje kompanije te predstavnika medija, ugovor su u prostorijama kina Meeting Point potpisali Maria Anargyrou-Nikolić, generalna direktorica Coca-Cole HBC B-H Sarajevo, i Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala.

“Najbolji način da proslavimo četrdesetogodišnjicu Coca-Cole u Bosni i Hercegovini i dvadesetogodišnjicu ovog sjajnog partnerstva sa Sarajevo Film Festivalom je upravo da nastavimo kao što smo do sada radili. Ovaj projekt je veoma važan za bosanskohercegovačku zajednicu a time i Coca-Colu. Partnerstvo sa Sarajevo Film Festivalom nam daje priliku da doprinesemo kvalitetu života i dobrobiti naše zajednice, da pomognemo filmsku scenu – posebno  mlade filmske autore – i promoviramo Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu kao važan filmski festivalski centar i neizostavnu destinaciju svake godine u augustu“, izjavila je Maria –Nikolić te se osvrnula na dosadašnju saradnju i uspjeh Festivala.

PROČITAJTE JOŠ:  Haos u stanu na Grbavici: Pijani muškarac oštrim predmetom nanio teške povrede Sarajliji

„Veoma smo ponosni na dvadeset godina kontinuiranog partnerstva, kao i na postignuća i uspjehe Festivala, na koje gledamo kao na vlastite. Zadovoljstvo nam je što će Coca-Cola, zahvaljujući svom jedinstvenom napitku i svemu što činimo, i  dalje kreirati posebne trenutke Sarajevo Film Festivala, istakla je ovim prilikom.

Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala, uputio je čestitke zaposlenicima Coca-Cole povodom četrdesete godišnjice poslovanja Coca-Cole u Bosni  i Hercegoivni te izrazio zadovoljstvo i  zajedničkim  jubilejom koji proslavljaju kao nastavkom partnerstva.

PROČITAJTE JOŠ:  Pokušaj pljačke Konzuma na Kovačićima: Građani savladali lopova

„Za nas posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da je Coca-Cola uz Sarajevo Film Festival od njegovih početaka. U protekle dvije decenije koliko traje naša saradnja, Sarajevo Film Festival je postepeno izgrađivao svoj brend koji je danas prepoznat, ne samo lokalno i regionalno, već i internacionalno“, izjavio je Purivatra te naglasio značaj ovog partnerstva za Sarajevo Film Festival

„Sasvim je sigurno da danas ne bismo bili tu gdje jesmo da nije bilo podrške i proaktivnog pristupa kompanije Coca-Cola, koja je ujedno bila i najbolji putokaz drugim kompanijama da se pridruže porodici partnera Sarajevo Film Festivala. Nadamo se da će naša saradnja i u budućnosti biti jednako uspješna kao i u proteklih dvadeset godina“, zaključio je direktor Sarajevo Film Festivala.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...

Sjećate li se djevojčice Amele iz Kuduza: Kako izgleda danas i šta radi?

Ivanu Legin pamtimo kao preslatku djevojčicu koja se pojavila...

25 zanimljivih anegdota sa filmskih setova koje sigurno niste znali!

Oni koji snimaju fimove znaju da to podrazumijeva bavljenje...

Legendarni francuski glumac Jean-Louis Trintignant preminuo u 91. godini

Agent velikog glumca kaže da je Trintignant preminuo u...