Mjesec kratkih filmova u Kriterionu

- Advertisement -

Nakon prošlogodišnjeg prikazivanja i velikog intresovanja za festivalske filmove, pred art kinom Kriterion je zanimljiv mjesec. Naime, Oberhausen putujući festival imat će još jedno gostovanje u našem glavnom gradu i Kriterionu.

Na svjetskoj turneji ove godine, filmove sa Oberhausen Kurzfilmtage festivala možete gledati u čak 24 države i 54 kino sale. Po prvi put, Oberhausen on Tour nudi 2 različita programa (Artist Film & Video 2014 and German Competition 2014).

Prikazivanje će se održati u dva dijela, 28. februara i 5. marta. U sklopu prvog dijela programa u Kriterionu se mogu pogledati tri filma iz International Competition sekcije: Gangster Backstage, Hiding in the Lights i River Plate.

Nakon odličnog Oberhausena i u dugogodišnjoj saradnji sa poljskom ambasadom, art kino Kriterion će još jednom biti domaćin Short Waves Grand Prix Tour filmskog festivala i to 20. marta sa početkom u 20h. Film Festival kratkih filmova Short Waves je jedan od najvećih i najprestižnijih filmskih događaja u Poljskoj.

U sklopu ovogodišnjeg programa može se pogledati ukupno 7 naslova, uključujući dokumentarne, animirane i sci-fi filmove. Short Waves filmsko putovanje kroz 6 kontinenata će zvanično početi 6. marta u Lvivu u Poljskoj, te posjetiti ukupno 124 grada u cijelom svijetu.

Naslovi koji će garantovano izazvati brojne emocije i komešanja, ali i ugodne razgovore ove godine su: The Supreme, Fisz Emade Tworzywo – Dust, A Blue Room, Fragments, That Would Be Beautiful, The Dumplings – Technicolor Yawn i Baths. Kao i do sada, ulaz na ovaj festivalski program je besplatan za sve posjetioce.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...

Sjećate li se djevojčice Amele iz Kuduza: Kako izgleda danas i šta radi?

Ivanu Legin pamtimo kao preslatku djevojčicu koja se pojavila...

25 zanimljivih anegdota sa filmskih setova koje sigurno niste znali!

Oni koji snimaju fimove znaju da to podrazumijeva bavljenje...

Legendarni francuski glumac Jean-Louis Trintignant preminuo u 91. godini

Agent velikog glumca kaže da je Trintignant preminuo u...