Nacionalni park Yosemite, kroz fotografije

- Advertisement -

Dolinu Yosemite svake godine posjeti više od tri miliona turista. Nacionalni park je uvršten na UNESCO-ovu listu svjetske baštine 1984.

Nacionalni park Yosemite, u saveznoj američkoj državi Kaliforniji, tokom cijele godine privlači veliki broj turista, a njegove prirodne ljepote ističu se i pod snježnim prekrivačem, javlja Anadolu Agency (AA). Park površine 3.080,74 kvadratnih kilometara proglašen je nacionalnim parkom 1890. godine.

Dolinu Yosemite svake godine posjeti više od tri miliona turista. Nacionalni park je uvršten na UNESCO-ovu listu svjetske baštine 1984. godine. Doline, granitne stijene, vodopadi, tekućice i drvo sekoje samo su dio onoga po čemu je ovaj park poznat.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Park je smješten u središnjem gorju Sierra Nevade, a dom je za više od hiljadu vrsta divljeg cvijeća i nekoliko desetina sisavaca, stotine vrsta ptica, te druge životinjske vrste. Ljubitelji života u prirodi imaju priliku da kampiraju u nacionalnom parku i da se pobliže upoznaju sa njegovim ljepotama.

Oni koji odluče posjetiti park mogu planinariti, voziti bicikl, pridružiti se obilascima ili biti dijelom edukativnih programa. Također, veliki je broj onih koji dođu samo radi fotografisanja, promatranja ptica, piknika, pecanja ili promatranja zvijezda. Osim toga, moguće je jahati konja kroz park i na taj način uživati u prirodnim ljepotama. Posjetioci parka između decembra i marta mogu uživati u zimskim sportovima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...