LG Mobile Worldcup 2010: 100.000 dolara za najbrži SMS

0
LG Mobile Worldcup 2010: 100.000 dolara za najbrži SMS, Life.ba

LG Mobile Worldcup 2010: 100.000 dolara za najbrži SMS, Life.baLG Electronics (LG) je objavio početak LG Mobile Worldcup 2010 šampionata, najvećeg svjetskog takmičenja u oblasti mobilne komunikacije koje će biti obilježeno internacionalnom trkom za najbržeg svjetskog „kucača“ SMS poruka.

U više od 20 zemalja bit će organizovana polufinalna nadmetanja koja će učesnicima obezbijediti šansu da se takmiče u finalu ovog svjetskog prvenstva u januaru 2011. godine. Pobjednički timovi nacionalnih takmičenja će osvojiti put u New York gdje će se nadmetati sa najboljim svjetskim „kucačima“ SMS poruka.

Najbolji tim očekuje glavna nagrada od stotinu hiljada američkih dolara. Najbrži „kucač“ SMS poruka će imati priliku da izazove Ginisov svjetski rekord® u brzini kucanja SMS poruka a koji je prošle godine postavio Pedro Matijas (Pedro Matias) iz Portugala, otkucavši 264 slovna karaktera na engleskom jeziku u roku od samo dva minuta.

Treći LG Mobile Worldcup 2010, sa timovima iz preko 20 zemalja već nadmašuje uspjeh sezone 2009., kada su se takmičili timovi iz 13 zemalja. Ovogodišnji takmičari dolaze iz Argentine, Australije, Kolumbije, Indije, Indonezije, Italije, Japana, Koreje, Maroka, Portugala, Singapura, Južne Afrike, Filipina, SAD-a, Venecuele, Vijetnama itd.

LG Mobile Worldcup 2010 ove godine unosi i neke novine u takmičenje. Na primjer, tekst video igrice za brzo kucanje poruka, koja je bila prikazana na prošlogodišnjem svjetskom takmičenju, sada će biti predstavljena i učesnicima nacionalnih takmičenja. LG će u okviru ovogodišnjeg programa takmičenja predstaviti i LG Text Ed program koji je namijenjen edukaciji mlađih korisnika mobilnih telefona o negativnim posljedicama slanja i primanja neprikladnih poruka kao i kucanja poruka tokom vožnje. Kroz aktivnosti na lokacijama takmičenja, ali i kroz sadržaje na internetu, mladi ljudi će biti podstaknuti da preuzmu veću odgovornost za ponašanje u komunikaciji putem mobilnih telefona.

„Prvi LG Mobile Worldcup je pokazao koliko je upotreba mobilnih telefona povećana i postala raznovrsnija“, rekao je dr Skort An (Dr. Skott Ahn), predsjednik i izvršni direktor LG Electronics Mobile Communications Company. „Naš cilj je da kroz ovo internacionalno takmičenje prikažemo koliko su generacije koje odrastaju sa digitalnim uređajima homogenizovane i kako tehnologija može da zbliži različite ljude“, naglasio je An.

Više informacija na http://www.lgmobileworldcup.com.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)