EISA 2010 Awards: Tri nagrade za LG

0
EISA 2010 Awards: Tri nagrade za LG, Life.ba

EISA 2010 Awards: Tri nagrade za LG, Life.baLG Electronics (LG) osvojio je tri nagrade u prestižnom EISA 2010 Awards programu (European Imaging and Sound Associations – Evropsko udruženje za grafiku i zvuk). EISA nagrade su visoko cijenjene budući da žiri – sastavljen od urednika publikacija u okviru udruženja –bazira svoje ocjene na sopstvenim rigoroznim testiranjima i analizama proizvoda.

Kompaniji LG pripale su nagrade „European Best Value LCD-TV 2010-2011” za LED LCD televizor LG 42LE5300, „European HT Compact System 2010-2011” za LG HB45E kućno kino i „European Green Mobile Phone 2010-2011” za njen najbolje prodavani mobilni telefon LG GD510 “Pop”. LG je već drugu godinu zaredom nagrađen priznanjima “Best Value LCD TV” i “Green Mobile Phone”.

Dr. Woo Paik, predsjednik i glavni tehnološki direktor kompanije LG Electronics, izjavio je: “Veoma nam je drago što su nam dodijeljene nagrade EISA udruženja, a naročito priznanja “Green Mobile” i “Best Value LCD TV” koja osvajamo po drugi put. Ove nagrade dodatno ukazuju na posvećenost kompanije LG u pružanju elektronike visokog kvaliteta svojim potrošačima – dizajnirane da isporuči sjajne performanse uz smanjenu potrošnju energije, kao doprinos našoj ekološkoj strategiji, a nudeći pritom veliku vrijednost.”

LG 42LE5300 (Best Value LCD TV 2010-2011)

Ovaj ultra tanak, Full HD LED LCD televizor pruža sjajan kvalitet slike uz rezoluciju od 1080p, funkciju TruMotion 100Hz i USB konekciju koja omogućava korisnicima povezivanje sa drugim uređajima, uključujući laptop i PC računare. Također je visoko energetski efikasan, jer omogućava manju potrošnju struje u poređenju sa standardnim LCD televizorima iste veličine. EISA je nagradila ovaj proizvod jer njegov visok kvalitet „čini da LG 42LE5300 nudi veliku vrijednost za uložen novac, posebno uzimajući u obzir listu dodatnih vrijednosti kao i opcije povezivanja”.

LG HB45E (Home Theatre Compact System 2010 – 2011)

EISA 2010 Awards: Tri nagrade za LG, Life.baOvo kompaktno kućno kino donosi sjajan kvalitet slike, sa do 400W snage audio izlaza, dok pušta i Blu-ray i DVD format putem 2.1 surround sistema zvuka. Sudije EISA udruženja su dodijelile kompaniji LG ovu nagradu zbog toga što „svojim tankim i stilizovanim kućnim kinom HB45E, LG postavlja reper za dobar zvuk u malom uređaju i raznovrsnost”.

LG Pop (LG GD510) (Green Mobile Phone 2010 – 2011)

Jedan od najmanjih telefona sa 3–inčnim full touch-screen ekranom, sa interfejsom lakim za korištenje, internet pretraživačem i brzim pristupom društvenim mrežama, kao i mnoštvom drugih funkcija – nije iznenađenje da se LG Pop (LG GD510) pokazao kao LG-jev najbolje prodavani proizvod. Sudije EISA udruženja su ga proglasile pobjednikom „zbog njegove kompaktne veličine, male težine, efikasnog pakovanja i male potrošnje energije. Kada je u pitanju korištenje materijala kao što su zlato, paladijum, bakar i srebro, prema analizama kompanije SIMS Recycling, LG Pop (LG GD510) lako nadmašuje konkurenciju. Očigledno je da i  kada je u pitanju ekologija nije neophodno praviti kompromise oko ljepote i dostupnosti informacijama.’

EISA 2010 Awards: Tri nagrade za LG, Life.baEISA je jedinstveno udruženje 50 stručnih magazina iz 19 evropskih zemalja. U junu svake godine, glavni i odgovorni urednici svih EISA magazina sastaju se da odluče koji proizvodi analizirani u njihovim publikacijama tokom protekle godine zaslužuju ovu prestižnu EISA nagradu. Šest kategorija u kojima se dodjeljuju nagrade su: zvuk, video, kućno kino, fotografija, elektronika za automobile i mobilni telefoni.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.