Vlašić se priprema za novu sezonu: Očekuju se gosti iz cijelog svijeta

- Advertisement -

Vlašić se priprema za novu sezonu: Očekuju se gosti iz cijelog svijeta

Na Vlašiću se završavaju posljednje pripreme za novu zimsku turističku sezonu od koje svi uposleni na prelijepoj planini u srcu Bosne očekuju rekordne rezultate. Sezona će zvanično početi 15. decembra, a u malom turističkom gradu Babanovcu sve oči su uprte u nebo u iščekivanju prvih snježnih padavina, koje priželjkuju što je prije moguće.

„Molimo Boga da snijeg što prije padne kako bi sezona počela i prije 15. decembra. No, ove godine na srednjoj stazi imat ćemo vještačko osvježavanje. Moći ćemo napraviti mnogo vještačkog snijega. Imamo dovoljno vode, ali da bih ga pravili potreban nam je i pad temperatura. Nadamo se da će se to što prije desiti, ali i pasti snijeg. Ove godine sezona na Vlašiću mogla bi trajati i duže od 15. februara 2014. godine, pa bi tako mogli zabilježiti i rekordan broj gostiju“, istakao je Adnan Kalušić iz firme „Vlašić Ski“, koja upravlja vertikalnim transportom na skijaškim stazama na Vlašiću.

Vlašić se priprema za novu sezonu: Očekuju se gosti iz cijelog svijeta

Kalušić je za Anadolu Agency kazao i kako bi cijene karata za skijanje trebale ostati kao i prošle sezone.

„Cijene bi trebale biti iste, i to 27 KM (13,8 Eura) dnevna karta, 18 KM (9 eura) poludnevna, dok bi noćno skijanje trebalo koštati 16 KM (8,18 KM). Dnevna karta vrijedit će od 9 sati do 16, a poludnevna od 12:30 do 16. Noćno skijanje bit će srijedom, petkom i subotom od 18:30 do 21:30 sati“, pričao je Kalušić.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Na Vlašiću će biti spremno oko 10.000 ležajeva za predstojeću skijašku sezonu, što ovu planinu svrstava u vrh zimske turističke ponude u BiH. Hoteli „Pahuljica“, „Blanca“, „Vlašić“, „Sunce“, apartmansko naselje „Eko Fis“, te brojne privatne vikendice već su dobrim dijelom rezervirane za Božić i Novu godinu.

Vlašić se priprema za novu sezonu: Očekuju se gosti iz cijelog svijeta

„Vlašić je respektabilna za sve vrste klijenata i zato mu ima stalne goste, što je potvrda kvaliteta. U dogledno vrijeme nadamo se da će se i staze produžiti, kako bi narednih godina imali još bolju uslugu za skijaše“, rekao je Nihad Korić, direktor Ureda Turističke zajednice Srednjobosanskog (SBK) kantona.

I predstojeće sezone, prema predviđanjima hotelijera i ugostitelja na Vlašiću, najviše gostiju trebali bi imati iz BiH i Hrvatske. No, gosti se očekuju i iz cijelog svijeta.

„Očekujemo goste iz cijele BiH, ali nekako tradicionalno ovdje dolaze ljudi iz Splita i cijele Dalmacije, kao i naša bosanska dijaspora. Cijene su povoljne i nadamo se odličnoj sezoni. Ono što treba istači jeste i da se sprema bogati trodnevni program za Novu godinu, uz spektakularan doček 2014. Mi, u hotelu ‘Pahuljica’ već imamo brojne rezervacije za Novu godinu, ali i svakodnevne pozive, tako da svi oni koji žele biti naši i gosti Vlašića u tom periodu u narednim danima trebali bi izvršiti rezervacije, kako ne bi ostali bez mjesta“, ističe Amina Pandža, portparol hotela „Pahuljica“ na Vlašiću.

Mnogi kafići, restorani, pa i tradicionalne bosanske ćevabdžinice spremaju se za prve ovosezonske goste. Uz skijaški i ove godine na Vlašiću gosti će moći uživati u kulinarskim i čarima noćnog života, javlja Anadolu Agency.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Vlašić se priprema za novu sezonu: Očekuju se gosti iz cijelo

– Cijene smještaja od 66 KM po danu –

Cijene polupansiona u hotelima na Vlašiću u periodu od 22. decembra do marta iduće godine kretat će se cirka od 66 KM (33,7 eura), pa do najskupljih apartmana u iznosu od preko 200 KM (102 eura). U privatnom smještaju vikendice će se najčešće po danu iznajmljivati od 50 do 100 eura, zavisno od veličine objekata, ali i perioda u sezoni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...