Zimski dani uz Operaciju Artik, Čudovištva iz susjedstva i novi film Quentina Tarantina Mrska osmorka

- Advertisement -

Druga filmska sedmica na početku 2016. godine koja počinje 07. januara u Multiplexu Ekran donosi osmi film kultnog režisera Quentina Tarantina „Mrska osmorka“ ,  filmsku avanturu za sve generacije sa Jack Blackom u glavnoj ulozi „Čudovišta iz susjedstva“  i nevjerovatnu avanturu za cijelu porodicu „Misija Artik“

MRSKA OSMORKA ( HATEFUL EIGHT)
Svaki dan od 17:30 i 20:30 sati

U osmom po redu Tarantinovom filmu možete vidjeti, kao što se i očekuje od dotičnog redatelja, krupnog kalibra(po pitanju oružja i glumaca), opake replike, puno prolivene krvi i veliku navalu testosterona!  Radnja je smještena desetak godina nakon Građanskog rata i prati dogodovštine Marquisa Warrena (SamuelL.Jackson), bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snježnom olujom u malom gradiću u Coloradu. U zanimljivoj vožnji se igrom slučaja upoznaje sa Russellovim likom Johnom Ruthom koji prevozi zatvorenicu Daisy (Jennifer Jason Leigh)te još petero koji će zaokružiti ‘osmero’ iz naslova filma.  

https://www.youtube.com/watch?v=PWRRidZUlGs

ČUDOVIŠTA IZ SUSJEDSTVA ( GOOSEBUMPS)

Svaki dan od 14:00 i 18:00 sati.

Prava filmska avantura s Jackom Blackom u glavnoj ulozi koji joj donosi upravo onoliko humora koliko je potrebno da bude zanimljiva svim generacijama gledalaca.

Iako je u početku uznemiren zbog činjenice što se iz velikog grada morao preseliti u mali gradić, tinejdžer Zach Cooper uskoro zaboravi na sve to kada se sprijatelji s Champom i otkrije da mu je susjeda prelijepa djevojka Hannah. Ali neće sve biti tako jednostavno kada Zach upozna Hanninog misterioznog i vrlo čudnovatog oca za kojeg se ispostavlja da je R. L. Stine, autor super-uspješnih knjiga “Goosebumps”. Kako malo pomalo Zach upoznaje čudnovatu obitelj iz susjedstva uskoro otkriva i da Stine krije opasnu tajnu: naime, čudovišta koja su opisana u njegovim bestselerima zapravo su stvarna, a Stine štiti svoje čitatelje od njih držeći ih zaključane u svojim knjigama.

OPERACIJA ARTIK ( OPERASJON ARKTIS)

Svaki dan od 15:00, 17:00 i 19:00 sati.
Subotom i nedjeljom od  13:00, 15:00, 17:00 i 19:00 sati.

Nevjerovatna avantura za cijelu porodicu. Igrom slučaja troje djece ostavljeno je samo u snježnoj oluji na ostrvu Spitsbergen!
Niko na kopnu, na drugoj strani okeana, ne zna gdje se djeca nalaze. Počinje dramatična borba za opstanak…Po romanu koji je napisao Leif Harme.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...