Vrhunski chefovi će obučavati buduće bh. stručnjake u kulinarstvu i ugostiteljstvu

- Advertisement -

Centar Sarajevo kuhinja 6

Na ovogodišnjem Sarajevo Holiday Marketu, 18. decembra 2013. godine, svečano će se predstaviti početak rada Centra za obuku u kulinarstvu i ugostiteljstvu „GastroID“.

Na otvorenju će predstavnik centra Elvir Toholj upoznati prisutne sa dosadašnjim aktivnostima, prednostima i programima obuka koje centar „GastroID“ nudi. Događaj će svojim prisustvom uveličati svjetski priznati stručnjaci koji će obučavati polaznike obuka, chefovi Moreno Debartoli i Edin Džemat . Chef Moreno Debartoli školovan na Cordon Bleu kulinarskom institutu i sa bogatim profesionalnim iskustvom će predstaviti prisutnima pripremu čokoladnih pralina, dok će chef Edin Džemat koji je ujedno glavni chef u Linnea art restoranu u Gothenburgu i član Švedskog kulinarkog tima, prezentovati kuharske tehnike. Čast nam je najaviti da će svojim prisustvom rad centra podržati i Švicarski Ambasador u BiH, gospodin André Schaller.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Slavljenička turneja Bijelog dugmeta: Počela večerašnjim koncertom u Sarajevu

Centar Sarajevo kuhinja 2

Centar „GastroID“ je jedini centar u Bosni i Hercegovini koji nudi programe doedukacije odraslih i mladih u ovom sektoru za zanimanja koja su deficitarna na tržištu rada. Osnovni cilj „GastroID“-a je ponuditi specijalističke edukacijske programe kojima bi se riješili problemi poslodavaca unutar turizma i ugostiteljstva, te razvila nova znanja i vještine kod pojedinaca koji žele da napreduju u ovom području. Program se bazira na praktičnoj, ali i teoretskoj nastavi kod različitih poslodavaca. Krajnji cilj je unaprijediti i podignuti kvalitet svih usluga koje se nude u turizmu i ugostiteljstvu, te tako učiniti BH privlačnom turističkom destinacijom.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija traži biciklistu koji je u Sarajevu udario muškarca (84) i pobjegao

Ovaj jedinstveni centar na našim prostorima ponudit će programe obuke za zanimanja kuhara, konobara, slastičara, barmena, recepcionera, hotelskog menadžera, restoranskog menadžera i sobarice.

Vizija „GastroID“-a je konačno postaviti najveće standarde poslodavcima u oblasti turizma i ugostiteljstva kada je obuka radnog kadra u pitanju, te staviti naglasak na stvarne potrebe ove oblasti.

Centar je osnovan zahvaljujući podršci Švicarske razvojne agencije „SDC“, projekta „PrilikaPlus“ i kompanije ToFi Sarajevo, koji su ujedno organizatori ovog događaja.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...