Breskve s roštilja

- Advertisement -

Ljeto je vrijeme roštiljada, u prirodi ili kod kuće, a ono što ta druženja može posebno „začiniti“ jeste i originalan desert. Breskve s roštilja to svakako jesu, iznimno su ukusne, osvježavajuće i mogu se servirati same, sa različitim preljevima ili sa sladoledom. Iznenadite društvo već na sljedećem roštilju sa ovom neobičnom slasticom koju je veoma jednostavno pripremiti.

PROČITAJTE JOŠ:  Zbog gastronoma Belmina Čostovića janjetinu u Ulmu zavoljeli i Njemci i Italijani

Sastojci
100 grama putera

1 čajna kašika cimeta

2 velike kašike šećera

Prstohvat soli

4 zrele breskve, prepolovljene

Ulje (poželjno maslinovo)

Listovi mente (za ukras)

Priprema

U malu zdjelu dodajte puter i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte cimet, šećer i sol i miješajte dok se ne sjedine.

Zagrijte roštilj na visoku temperaturu. Breskve premažite uljem i pecite 3-4 minute dok ne dobiju zlatno smeđu boju ili na njima ostanu tragovi rešetke roštilja. Premažite ih sa nekoliko kašika smjese putera i cimeta, te ukrasite listovima mente.

PROČITAJTE JOŠ:  Tako mala i jeftina, a među najzdravijim ribama

Breskve s roštilja možete servirati i zajedno sa sladoledom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Zbog gastronoma Belmina Čostovića janjetinu u Ulmu zavoljeli i Njemci i Italijani

Bosanci i Hercegovci prvomajske praznike ne mogu zamisliti bez...

Tako mala i jeftina, a među najzdravijim ribama

Iako je mnogima losos omiljeni izbor i jedan od...

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...