Will Smith se pridružio supruzi: Neće prisustvovati dodjeli Oscara

0

Smith je, gostujući u emisiji “Good Morning America”, kazao da je sa suprugom Jadom raspravljao o tome i da su se složili da im je neugodno “stajati tamo i reći ovo je u redu”

Holivudski glumac Will Smith najavio je da neće ići na 88. dodjelu Oscara, par dana nakon što su isto objavili njegova supruga Jada Pinkett Smith i režiser Spike Lee koje je razočarani nominacijama, u kojima su tamnopute filmske ličnosti izostavljene iz glavnih kategorija, javlja Anadolu Agency (AA).

Smith je, gostujući u emisiji “Good Morning America”, kazao da je sa suprugom Jadom raspravljao o tome i da su se složili da im je neugodno “stajati tamo i reći ovo je u redu”.

Ovo je već druga godina zaredom da nijedan tamnoputi glumac, glumica niti redatelj nisu nominovani u glavnim kategorijama. Neki su prognozirali da bi Smith zbog uloge u filmu “Concussion” mogao biti nominovan za prestižnu nagradu, koju će 28. februara dodijeliti Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, ali ipak nije.

On je dvaput bio nominovan za Oscara i to za ulogu boksera Muhameda Alija u filmu “Ali” 2001. godine i 2006. za ulogu u drami “The Pursuit of Happyness”.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.