Facebook mania: 500 miliona korisnika, Open Graph ima više od 100.000 web stranica

0
Facebook mania: 500 miliona korisnika, Open Graph ima više od 100.000 web stranica, Life.ba

Facebook mania: 500 miliona korisnika, Open Graph ima više od 100.000 web stranica, Life.baMicrosoft je učinio računare jednostavnim za upotrebu i dostupnim svakom korisniku, Google nam pomaže da lakše pretražujemo internet, YouTube nas stalno zabavlja, ali Facebook ima „emocije“. Nasmijava nas, omogućava nam da smo u toku sa emocijama i mišljenjima „prijatelja“, da li se neko od njih oženio ili razveo, ili je njegova veza došla do stanja „komplikacija“. Također, Facebook je danas jedno od najpopularnijih mjesta za razmjenu fotografija….

Open Graph

Uskoro će Facebook i zvanično dobiti svog 500-milionitog korisnika. Poređenja radi, „Facebookland“ bi po broju „stanovnika“ bio treća najveća „zemlja“ na svijetu. Više od jednog od ukupno četiri korisnika interneta, Facebook account koristi najmanje jednom mjesečno.

PROČITAJTE JOŠ:  Privedena osumnjičena osoba za ubistvo u Visokom

Politiku privatnosti Facebook mijenja konstantno. Nedavno je predstavljen i Facebook Open Graph koji korisnicima omogućava da se izjasne o tome šta vole, a šta ne vole na webu, bez obzira o kakvom se sadržaju radi. Logičnim se čini da će naši prijatelji iz stvarnog života „voljeti“ sadržaj, odnosno ponudu koju im plasiramo kroz Facebook. Međutim, s obzirom na veliki broj korisnika Facebook društvene mreže, pitanje je kako će reagirati ostali, „prijatelji“ koje nismo, niti ćemo vjerovatno ikada sresti u životu.

Kako bilo, Facebook takve sadržaje bez obzira na sve pozicionira jako dobro, te stoga i ne čudi što je za manje od mjesec dana više od 100.000 web stranica integrirano u ovu tehnologiju.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo muškarac koji je teško ranjen u pucnjavi u Visokom

Namjenjen studentima

Facebook mania: 500 miliona korisnika, Open Graph ima više od 100.000 web stranica, Life.baA Facebook priča i nije počela tako davno, tek 2004., a osnovao ju je Mark Zuckerberg, bivši student Harvarda. Ispočetka je bio namjenjen samo studentima ove visokoškolske ustanove koji su na ovaj način razmjenjivali informacije i koristili Facebook za međusobnu komunikaciju. Kasnije su se Facebooku pridružili i ostali američki univerziteti, nakon njih i kompanije. Facebook je danas jedna od najjačih privatnih kompanija na svijetu sa stotinama miliona dolara godišnjih operativnih prihoda.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.