5 filmova za vikend: Tri neobične komedije, Ryan Gossling u akciji i kultni zatvorski film

- Advertisement -

Iako nam iz Italije, Španije i drugih europskih zemalja stižu ohrabrujuće vijesti o padu broja novozaraženih virusom COVID-19, mjere koje nalažu socijalnu distancu ostaju na snazi do daljnjeg.

To znači da nam je gledanje filmova i dalje među top opcijama za vikend.

Međutim, čak i kad imate pristup ogromnoj bazi filmskih naslova – poput one koju nudi streaming servis Netflix – odabrati film koji ćete gledati često predstavlja jako tešku odluku.

Ako ste od takvih, donosimo vam sljedećih pet filmskih preporuka koje vam barem malo mogu olakšati izbor.

Silver Linings Playbook

Neobična komedija Davida O. Rusella o mentalnom oboljenju važi za jednu od najboljih u proteklih desetak godina. S Jennifer Lawrence i Bradleyom Cooperom u glavnim ulogama, film se bavi borbom s gubitkom, radošću pronalaženja nove ljubavi i vrlo kompliciranim životnim putem navijača NFL tima Philadelphia Eagles.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Life After Beth

Ako su vam dosadili klasični horori i tražite nešto novo, „Life After Beth“ je stvar koju trebate. Iznenađujuće nježan film o zombijima u kojem glavnu ulogu glumi dražesna Aubry Plaza. Ona utjelovljuje tinejdžerku koja dobija tešku bolest od koje umire, a potom se vraća kao zombi koji se koleba između normalnog ljudskog ponašanja i – jedenja ljudi.

Drive

Čini se da svaki mladi neodoljivi glumac ima film koji uključuje muževnu energiju i auta. Drive je taj film Ryana Goslinga. On igra kaskadera i pomalo problematičnog vozača koji ostavlja svoj – nazovimo ga tako – normalni život zbog poslovnog prijedloga koji će ga tek odvesti u prave probleme.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Velvet Buzzsaw

Ovaj film je sjajno izrežirana zbrka. Dijelom gay fantazija, dijelom umjetnički snobizam, dijelom horor, film uspijeva biti toliko neujednačen i smiješan istovremeno da je potpuno prihvatljiv.

The Shawkshank Redemption

Život u izolaciji se ponekad čini poput zatvora, a nema boljeg zatvorskog filma od Iskupljenja u Shawshanku. To je činjenica. Podsjetimo se, Tim Robbins i Morgan Freeman briljiraju u priči o čovjeku osuđenom za ubistvo koji pronalazi istinskog prijatelja u drugom zatvoreniku kojeg zovu Red. Kultni film koji nikad neće dosaditi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...