Kenan Mandra: Liposukcijska ishrana bi mogla biti rješenje

- Advertisement -

U moru loših vijesti koje svakodnevno dolaze iz naše zemlje, suočene sa brojnim izazovima, jedna pozitivna svakako će obradovati sve Bosance i Hercegovce. Naime, prema najnovijim podacima studije koju su proveli naučnici s Imperial College London, muški stanovnici naše zemlje imaju najniži indeks tjelesne mase u Evropi.

Studija se temelji na izračunu ovog indeksa, okvirnog pokazatelja pretilosti, koji se računa tako da se tjelesna masa osobe u kilogramima podijeli s kvadratom visine u metrima.

Činjenicu studije da se broj pretilih kod nas smanjuje, dok je do prije samo nekoliko godina BiH bila na samom vrhu ljestvice gojaznih ljudi, prokomentirao je i naš najpoznatiji nutricionista Kenan Mandra, autor revolucionarne metode mršavljenja Liposukcijska ishrana kojoj se već pripisuju velike zasluge za ovaj izuzetan pomak nabolje.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

– Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je tom pozitivnom trendu doprinela liposukcijska ishrana, ali svakako je pomogla hiljadama ljudi da reduciraju svoju tjelesnu masu i promjene životne navike- objašnjava Mandra.

Nadalje, studija govori da smo se u posljednjih 40 godina pretvorili iz svijeta u kojem je pothranjenost u svijetu prevladavala u odnosu na pretilost za više od dvostruko, u svijet u kojem je više debelih nego pothranjenih ljudi. Globalna pretilost dosegnula je kriznu tačku, a rješenje nije jednostavno.

Liposukcijska ishrana bi mogla biti rješenje ovog globalnog problema ako se pristupi na pravi način. Mi ćemo kroz naše kliničke studije dokazati terapijsku učinkovitost i efikasnost ove metode i ponuditi Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) ovo kao moguće rješenje- otkriva Mandra.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Podsjetimo, sve popularnija metoda mršavljenja Liposukcijska ishrana, potekla je upravo iz BiH te postala regionalni trend, a naš nutricionista i njegov tim daljim radom žele širiti ovu pozitivnu priču širom svijeta. Njenoj učinkovitosti svjedoči brojni primjeri, a najbolji su poznate ličnosti koji su i njeni najbolji promoteri. Tako je pjevačica Ana Bekuta zahvaljujući ovom načinu ishrane smršala 10 kg, njena koleginica Tijana Dapčević također 10 kg, legendarna Suzana Mančić 12 kg, te reditelj i fotograf Dejan Milićević 10 kg.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...

Fitnes savjeti za žene starije od 50 godina

Ako ste bili fizički aktivni prije 50-te, to je...

Sokovi ne smiju zamijeniti obroke

Konzumiranje soka kao zamjene za obrok može biti loše...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...