Centrotransovo uputstvo putnicima: Kako ovjeriti mjesečne karte za novembar?

- Advertisement -

Korisnici javnog gradskog prevoza u Kantonu Sarajevo moraju do 6. novembra da validiraju svoje mjesečne karte za novembar.

– Radničke karte Centrotransa u vozilima se validiraju na elektronskom čitaču validatoru, u KJKP Gras uz pokaz računa o kupovini karte.
Radničke karte KJKP Grasa u CTS vozilima iskaznica vrijedi uz pokaz računa o kupovini karte za novembar. Penzionerske karte Centroransa u CTS vozilima se validiraju na elektronskom čitaču validatoru, a u vozilima drugog prevoznika potvrđuju pokazom računa o kupovini karte ili potvrdom za potpuno subvencionirane karte.

Penzionerske karte KJKP Gras u CTS vozilima se potvrđuju uz pokaz potvrde za potpuno subvencionirane karte ili računa o kupovini karte za novembar, saopćili su iz Centrotransa.

PROČITAJTE JOŠ:  Oglasio se i vozač Centrotransovog autobusa koji je izbacio stariju ženu: Mjesecima pravi probleme, čovjek ‘pukne’ u jednom momentu

Kako su naveli do 6. novembra u potpunosti subvencionirane penzionerske mjesečne karte Grasa u vozilima CTS-a će biti validne uz pokaz potvrde.
– Mjesečne karte za slijepe u slabovidne osobe potvrđuju se prema istom uputstvu kao i penzionerske karte. Mjesečne karte za osnovce u vozilima oba prevoznika se potvrđuju samo uz pokaz karte.

Centrotransove mjesečne karte za srednjoškolce u CTS vozilima se potvrđuju validiranjem na elektronskom čitaču validatoru, a u Grasovim uz pokaz potvrde o izdavanju. Grasove mjesečne karte za srednjoškolce u CTS vozilima se potvrđuju pokazom karte i potvrde izdate od Grasa. Mjesečne karte za studente u vozilima oba prevoznika se potvrđuju uz pokaz potvrde izdate od prevoznika koji je izdao mjesečnu kartu. Iskaznice bez potvrda i potvrde bez iskaznica ne važe kod drugog prevoznika.

PROČITAJTE JOŠ:  Filmska pljačka u Doboju: Džipom uletjeli u tržni centar i ukrali oružje

Centrotransove mjesečne karte za nezaposlene i boračku populaciju u CTS vozilima se validiraju na elektronskom čitaču validatoru, a u Grasovim se potvrđuju pokazom računa o kupovini karte, a Grasove mjesečne karte za nezaposlene i boračku populaciju u CTS vozilima se potvrđuju pokazom računa o kupovini karte, naveli su iz Centrotransa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ispovijest osumnjičenog za ubistvo djevojčice: Opisao gnusna djela u detalje

Osumnjičeni Velibor Manev već satima svjedoči u tužilaštvu u...

Uhapšen poznati advokat: Policija pretresa lokacije koje koristi

Poznati banjalučki advokat Dragan Stupar uhapšen je danas u...

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Starica zadobila teške povrede

U Ulici Zahira Panjete u Novom Sarajevu, dogodila se...

Sve je spremno za doček najluđe noći u Sarajevu

Pripreme za doček nove 2024. godine se privode kraju....