Bernhard Wodl, novi regionalni menadžer Lufthansa grupe

- Advertisement -

Bernhard Wodl (39) imenovan je na poziciju regionalnog menadžera Lufthansa grupe za Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju, a iz Zagreba će upravljati regionalnim sektorima Prodaje i Marketinga.

Zahvaljujući bogatom iskustvu s međunarodnih tržišta na područjima avijacije i putovanja, Bernard Wodl sa sobom donosi visoki nivo specijalizirane ekspertize. Njegova prethodna pozicija u SWISS-u, kao upravitelja SWISS Austrije i CEE, podrazumijevala je koordinaciju regionalnog razvoja poslovanja unutar Lufthansa grupe. Prije dolaska u SWISS, Bernard Wodl radio je na različitim pozicijama u Lufthansa grupi. Karijeru je započeo u cjenovnom odjelu, a obavljao je i dužnost menadžera u odjelu Razvoja poslovanja Lufthanse u Austriji. Wodl je rođen u febrzaru/veljači 1977. godine, 1997. diplomirao je elektroniku, oženjen je i otac dvoje djece.

PROČITAJTE JOŠ:  Nove informacije: Nestala djevojčica Danka Ilić navodno viđena u Beču!

Bernhard Wodl na novoj je poziciji naslijedio Hannesa Steinckera koji je u Zagreb došao 2011. godine. Nakon tri godine rada na poziciji glavnog direktora za Hrvatsku i Sloveniju u Austria Airlinesu, Hannes Steinacker je 2014. godine postao direktor Lufthansa grupe za Hrvatsku. Od ove godine Steinacker je preuzeo novu vodeću funkciju Lufthansa grupe u Moskvi.

PROČITAJTE JOŠ:  Muškarac koji je u Zagrebu ubio suprugu izvršio samoubistvo: Popio otrov

Lufthansa grupa i Brussels Airlines lete na deset regionalnih aerodroma te obave 249 letova sedmično. Za putnike koji putuju prema dalekim destinacijama omogućena su jednostavna presjedanja u Beču, Bruxellesu, Dusseldorfu, Frankfurtu, Münchenu i Zurichu, zahvaljujući usklađenim letovima. Lufthansa grupu čine Lufthansa Passenger Airlines, SWISS i Austrian Airlines, a ekskluzivna kooperacija s drugim avio kompanijama omogućuje globalnu mrežu ruta. Najpopularnije destinacije u regiji su Sjeverna Amerika, Europa i Azija.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...