Automoto

Renault povlači 15.000 vozila zbog problema sa filterom za emisiju štetnih gasova

0

Royal je za francuske medije kazala kako je kompanija pristala na povlačenje, jer je svjesna da testovi koji su sprovedeni nisu urađeni u realnim uslovima, posebno kada je toplo vrijeme

Sagiolene Royal, francuska ministrica za zaštitu okoliša rekla je da će Renault povući 15.000 svojih vozila kako bi otklonio nedostatke na filterima za emisiju štetnih gasova. Naime, sadašnji filteri nisu adekvatni kada je toplo vrijeme, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Napomena za vozače: Od danas na snagu stupa nova odluka

Royal je za francuske medije kazala kako je kompanija pristala na povlačenje, jer je svjesna da testovi koji su sprovedeni nisu urađeni u realnim uslovima, posebno kada je toplo vrijeme. Ministrica je dodala da se ne radi o varanju sa softverom te da takav problem nije pronađen niti kod jednog proizvođača automobila bez obzira je li on francuski ili strani.

PROČITAJTE JOŠ:  Dobio kaznu zbog prevoza građe, pa se čudio

Francuska je obavila testiranja na velikom broju vozila nakon što je varanje sa softverom utvrđeno na modelima njemačkog proizvođača Volkswagen. Istakla je i da određeni brendovi u autoindustriji imaju neprihvatljivo visoku emisiju, ali ih nije željela imenovati.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)