Renault povlači 15.000 vozila zbog problema sa filterom za emisiju štetnih gasova

- Advertisement -

Royal je za francuske medije kazala kako je kompanija pristala na povlačenje, jer je svjesna da testovi koji su sprovedeni nisu urađeni u realnim uslovima, posebno kada je toplo vrijeme

Sagiolene Royal, francuska ministrica za zaštitu okoliša rekla je da će Renault povući 15.000 svojih vozila kako bi otklonio nedostatke na filterima za emisiju štetnih gasova. Naime, sadašnji filteri nisu adekvatni kada je toplo vrijeme, javlja Anadolu Agency (AA).

Royal je za francuske medije kazala kako je kompanija pristala na povlačenje, jer je svjesna da testovi koji su sprovedeni nisu urađeni u realnim uslovima, posebno kada je toplo vrijeme. Ministrica je dodala da se ne radi o varanju sa softverom te da takav problem nije pronađen niti kod jednog proizvođača automobila bez obzira je li on francuski ili strani.

Francuska je obavila testiranja na velikom broju vozila nakon što je varanje sa softverom utvrđeno na modelima njemačkog proizvođača Volkswagen. Istakla je i da određeni brendovi u autoindustriji imaju neprihvatljivo visoku emisiju, ali ih nije željela imenovati.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(VIDEO) U stravičnoj nesreći troje mladih izgubilo živote

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak,...

(VIDEO) Polomio felge na putu, policija lopatom “zakrpila” rupe

U Jajcu je jedan muškarac doživio nesreću, kada je...

Tragedija sa Marijin dvora nije dovoljna opomena: Policija isključila 20 vozača tokom prethodne večeri

Policija Kantona Sarajevo isključila je proteklog dana iz saobraćaja...