Završena obdukcija trostrukog ubistva u Tuzli: Čičkušić porodicu ubio sjekirom, ženi zadao povrede po cijelom tijelu

- Advertisement -

Kriminalistička policija i tužioci obavljaju detaljne i obimne istražne radnje u vezi s trostrukim ubistvom u tuzlanskom naselju Stupine, a preliminarni nalaz obdukcije tijela 34-godišnje žene i njene dvoje djece je završen, saopćeno je iz Tužilaštva TK.

Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopćeni Tužilaštvu TK te se uskoro očekuje dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt.

PROČITAJTE JOŠ:  Podignuta optužnica protiv policajca Elvisa Ćustendila zbog ubistva Amre Kahrimanović

Dakle, u toku su brojne istražne radnje i prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja.

Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza, koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva, raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije”, kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

S obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima tužioci nisu u mogućnosti iznositi u javnost.

PROČITAJTE JOŠ:  Ubijen muškarac na Vilsonovom šetalištu

“U skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu”, naglasio je Arnautović.

Kao što je poznato, 39-godišnji Mujaga Čičkušić brutalno je usmrtio svoju 34-godišnju suprugu Amelu Čičkušić i njihovo dvoje djece starosti od dvije i devet godina.

Trostruko ubistvo je počinio sjekirom u njihovom porodičnom stanu u naselju Stupine, a zatim je prešao u susjedni ulaz gdje je sa 14. sprata počinio samoubistvo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Bajram šerif mubarek olsun muslimanima širom svijeta

Danas je veliki praznik muslimana Kurban bajram ili Hadžijski. Redakcija...

Sedam osoba povrijeđeno u sudaru na magistrali kod Maglaja

Sedam osoba je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se...

Tragedija: U 26. godini preminuo golman reprezentacije Crne Gore

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) jutros je objavila da je...