Video spot za pjesmu Na ovim prostorima Hladnog piva

- Advertisement -

Pripreme za veliko koncertno slavlje povodom 25 godina postojanja Hladnog piva na Šalati su pri kraju, momci su zagrijali svoje glasnice i instrumente i spremni su da svojim najvjernijim i dugogodišnjim obožavateljima ovaj Dan radosti uistinu učine sretnim!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=qtPrgJMJWKM?rel=0]

Osim priprema za koncert, Hladno pivo je pripremalo još jedno iznenađenje za sve koji ih prate pa je tako nedavno objavljeni singl „Na ovim prostorima“ dobio i svoju video priču…

Video spot za pjesmu koja je, riječima Mile Kekina, ‘nastala u jednom dahu’, režirao je poznati hrvatski redatelj Goran Kulenović Kula, nagrađen Porinom za najbolju režiju video spota upravo za „Politiku“ Hladnoga piva davne 2000. godine! Ovo je ujedno i njihov 11. zajednički spot, a ovu već provjerenu suradnju u montaži je finalizirao Slaven Jekauc.

PROČITAJTE JOŠ:  Novo u ponudi: Trajektni prevoz od Dobroševića do Reljeva

‘Naša suradnja s ovim kreativnim duetom počela je davne 1999. godine. Od tada su se naredala mnoga remek dijela kao što su „Roštilj“,“ Zimmer frei“,“ Politika“,“Bački zagreb stuhpa šeja“, „Teško je ful biti kul“, pa sve do „Pravog ja“….

Spot za pjesmu „Na ovim prostorima“ priča priču o epskom putovanju malog čovjeka ka još jednoj asocijaciji naroda i narodnosti u kojoj se nada naći sreću i blagostanje.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Bugojanac Edi Hadžiahmetović ponovo oduševio u muzičkom showu, Nataša Bekvalac ga proglasila zvijezdom

Montažu spota i specijalne efekte potpisuje Slaven Jekauc bez kojih ovaj spot ne bi izgledao ni upola ovako glamurozno, da ne kažem fancy!’ – opisuje suradnju i ideju videospota Mile Kekin, a Zoki dodaje:

‘Spot se obračunava sa uvriježenim stereotipima i razlikama “balkanskog” i “zapadnoeuropskog” shvaćanja funkcioniranja današnjeg čovjeka… Na satirično ironičan način je prikazana težnja malog frustriranog balkanskog žitelja i pregaoca za odlaskom u bolje sutra u novu zajednicu naroda i narodnosti….’

  

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koncert u Sarajevu posvećen Kemalu Montenu

Tradicionalni Novogodišnji koncert Sarajevo Big Band i prijatelji ove...

Kojem kolegi u Sarajevu je Semir Cerić Koke skuhao bosansku kafu

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je publici u Bosni i...

Njemačka uvodi zabranu, rizikujete kaznu ako vozite sa ovim gumama

Od oktobra 2024. godine Njemačka uvodi nova pravila u...

Baka zabranila kćerki i unuku da kod nje slave Božić jer ne vjeruju u Djeda Mraza

Jedna žena izazvala je pomutnju na Redditu nakon što...

Google građanima BiH čestitao Dan državnosti

Tehnološka firma i najpoznatiji pretraživač na svijetu Google svake...