Video: Primal Scream najavljuje Chaosmosis, pogledajte i Where The Lights Gets In

- Advertisement -

Kultni bend Primal Scream objaviće svoj 11 studijski album pod nazivom “Chaosmosis” 18. marta, 2016. godine. U album će vas uvesti prvi singl “Where The Lights Gets In” koji je upravo objavljen. Ovu uzbudljivu pesmu Primal Scream je snimio sa Sky Ferreiraom, mladom američkom pevačicom.

Album je sniman u Londonu, Njujorku i Stokholmu a pesme su pisali i producirali Bobby Gillespie i Andrew Innes. Pored saradnje sa Sky Ferreiraom, gosti na albumu su Haim (prateći vokali), dobar prijatelj benda koji je sa njima svirao na Glastonbury festival kao i Rachel Zeffira iz “Cat’s Eyes”.

PROČITAJTE JOŠ:  Dino Merlin ponovo potvrdio da je muzički čarobnjak: Pjesme (jedan duet) za nepuna 24 sata imaju svaka zasebno preko 300 hiljada pregleda

Album će objaviti izdavačka kuća Ignition Record preko [PIAS] a u Srbiji će se naći u distribuciji Lampshade Media. “Primal Scream” su nastali 1982. godine u Glazgovu a za njihovo otkriće najzaslužniji je Alan Mekgi, iz izdavačke kuće “Creation Records” koji je na scenu izbacio i “Oasis” i “The Hives”.

Među najznačajnijim albumima u njihovoj karijeri smatra se “Screamadelica“ iz 1991. godine, koji se prema mnogobrojnim kritičarima nalazi i među najznačajniji albumima te decenije. “Screamadelic” predstavlja pionirsko spajanje dve subkulture, elektronske i rok! Svetska muzička kritika često potvrđuje da se radi o izuzetnom bendu čiji je uticaj na savremenu muziku nezamenjiv.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koncert u Sarajevu posvećen Kemalu Montenu

Tradicionalni Novogodišnji koncert Sarajevo Big Band i prijatelji ove...

Kojem kolegi u Sarajevu je Semir Cerić Koke skuhao bosansku kafu

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je publici u Bosni i...

Njemačka uvodi zabranu, rizikujete kaznu ako vozite sa ovim gumama

Od oktobra 2024. godine Njemačka uvodi nova pravila u...

Baka zabranila kćerki i unuku da kod nje slave Božić jer ne vjeruju u Djeda Mraza

Jedna žena izazvala je pomutnju na Redditu nakon što...