(VIDEO) Novi trend u bh. školama: Paljenje školskih klupa

- Advertisement -

Ne može se tvrditi da se mladi ponašaju tako kako se ponašaju bez velike krivnje starijih generacija koje postavljaju primjere. Ideal kojem mladi teže postavilo je društvo u kojem živimo. Društvo u kojem uspjeh nije sportski, akademski ili umjetnički, važnije je imati novac, brza kola, markiranu odjeću i sve to javno pokazivati.

Današnja omladina, zasigurno ima glupe “furke”. Od pomisli da gađaju prolaznike balonima napunjenim vodom, snimanje divljanja po autoputevima, bacanje romobila po rijekama i smeću, pojavio se još jedan trend koji normalni mozak ne može shvatiti.

Kako su čitatelji portala Crna Hornika poslali video klip, skupina omladinaca iz Srednje građevinsko-geodetske škola u Sarajevu pale svoje klupe u učionicama.
Platforme na kojima se ovakve snimke objavljuju najčešče su Instagram i druge društvene mreže koje većina roditelja ne koristi. Koriste ih, međutim, mladi ljudi kojima se ovakvo ponašanje predstavlja kao poželjno. Psiholog Marko Romić kaže kako je zbog iskrivljenih vrijednosti, postala sramota za mlade da se ističu po izvrsnosti ili školskom uspjehu.
Video paljenja školskih klupa pogledajte na ovom linku.
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ispovijest osumnjičenog za ubistvo djevojčice: Opisao gnusna djela u detalje

Osumnjičeni Velibor Manev već satima svjedoči u tužilaštvu u...

Uhapšen poznati advokat: Policija pretresa lokacije koje koristi

Poznati banjalučki advokat Dragan Stupar uhapšen je danas u...

Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Starica zadobila teške povrede

U Ulici Zahira Panjete u Novom Sarajevu, dogodila se...

Sve je spremno za doček najluđe noći u Sarajevu

Pripreme za doček nove 2024. godine se privode kraju....