Vedad Ibišević: Kada vidim da Pizarro igra u 40. godini…

- Advertisement -

Vedad Ibišević je čovjek koji je osuđen na obaranje rekorda. Prošli mjesec odigrao je jubilarni 100. dvoboj  u dresu berlinske Herthe, a kasnije je još dva puta igrao u dresu ”Stare Dame” iz Berlina. 

Jedan od najboljih igrača u historiji bh. nogometne reprezentacije trenutno ima 304 nastupa u elitnom razredu njemačkog nogometa. Od bh. igrača u Bundesligi za sada više utakmica imaju Sergej Barbarez (330) i  Hasan Salihamidžić (321). Čovjek koji je svojim golom u oktobru 2013. godine odveo Zmajeve u Brazil u Herthu je stigao 2015 .godine.

U prvoj sezoni upisao je 26 nastupa, u drugoj 32, dok je u trećoj sezoni ubilježio 27 nastupa. Ibišević je pred meč sa Nürnbergom govorio za službenu stranicu Herthe, a istakao je kako bi bilo izuzetno važno pobijediti.

”Želimo izvući najbolje od nas i tamo osvojiti tri boda. Ali i za njih to je važna utakmica. Oni su posljednji i žele napuniti svoje baterije trijumfom u borbi za opstanak. Osjećam adrenalin na dan utakmice. Moramo svi zajedno raditi na terenu, ali istovremeno voditi računa o našoj odbrani”, kazao je Ibišević.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Osvrnuo se i na prvio dio sezone u kojoj je Hertha zauzela osmo mjesto.

”Igrali smo solidno. Osvojili smo bodove protiv timova protiv kojih možda nismo očekivali. Također, prosuli smo bodove protiv timova za koje smo smatrali da su lošiji od nas”, kazao je nekadašnji napadač Zmajeva.

Podvlači kako je zadovoljan svojim nastupima u prvom dijelu sezone Bundeslige.

” Postigao sam šest golova u prvenstvu, dva u DFB kupu. Iskusan sam previše da bih sumnjao u sebe. Na ljetnim pripremama sam dobro radio, a optimista sam i za drugi dio sezone. Moja uloga se u posljednjih nekoliko godina nije se promijenila. Uvijek pokušavam motivirati mlade nogometaše i pomoći im sa svojim iskustvom. Kako na terenu, tako i izvan njega. Inače, moja je dužnost uvijek ista – dati sve za uspjeh tima”.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

S obzirom da će u augustu ove godine napuniti 35 godina imao je  zanimljiv komentar.

”Kada vidim Claudia Pizarra, koji još uvijek igra Bundesligu u 40. godini, znam da moram nešto učiniti (smijeh). Bio bih sretan kad bih igrao u njegovim godinama, ali mislim da je to nemoguće. Ali prerano je sada završiti karijeru. Ne razmišljam previše o životu nakon karijere. Ugodno je u Berlinu. I meni i mojoj porodici. A ono što je najvažnije – i dalje sam ambiciozan, želim igrati i postizati golove, ali na kraju sam timski igrač i volim biti dio tima koji je uspješan. Uvijek sam uživao u nogometu i želim to nastaviti”, zaključio je Ibišević.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...