Snimak Prvih međunarodnih skokova sa vodopada: Lorens šampion i u Jajcu  

- Advertisement -

jajce 4

Nakon generalnog medijskog pokroviteljstva 448.Tradicionalnih skokova sa Starog mosta u Mostaru, TV1 je bila ekskluzivni medijski partner i Prvih međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu, koji su se održali u subotu, 9.augusta. Ovom manifestacijom Bosna i Hercegovina je dobila još jedne takmičarske skokove, još jednu atrkativnu sportsku manifestaciju, koja će upotpuniti turističku ponudu ovog srednjovjekovnog kraljevskog grada za koju organizatori najavljuju da će  prerasti u tradiciju grada.

„Ovo je bio još jedan izazov za našu tehničku i produkcijsku ekipu, a programski je sjajan koncept za ljetnu šemu naše televizije. Jako smo sretni što je organizator u nama prepoznao medijskog partnera, i što smo podržali ovo zanimljivo takmičenje. Već sada mogu najaviti da ćemo od iduće godine skokove sa vodopada u Jajcu prenositi uživo“, istakao je direktor programa TV1Mreže, Sanjin Bećiragić.

U okviru takmičenja nastupilo je 18 skakača iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Skokovi su se izvodili isključivo na glavu, a stručni žiri ocjenjivao je držanje na skakaonici, let i upad u vodu.

Žiri u sastavu: Emir Herc, dugogodišnji međunardoni sudac i skakač iz Sarajeva, Vatroslav Andžić, profesor tjelesne kulture iz Jajca, Almir Vunić, profesor fizičke kulture iz Jajca, Šemsudin Serdarević, sportski novinar iz Mostara i  predsjednik žirija Mirsad Deda Pašić, legenda skokova sa Starog mosta, ocjenjivao je skakače u dvije serije. U drugu seriju je prošlo 10 najbolje ocijenjenih skakača iz prve. Titulu najboljeg skakača odnio je mostarac Lorens Listo koji je u obje serije osvojio maksimalan broj bodova, drugo mjesto pripalo je Mladenu Cvetkoviću iz Kragujevca, dok je treće mjesto osvojio Ivica Domanović iz Užica. „Organizacija je bila odlična, atmosfera idealna, izveo sam dva dobra skoka i doći ću i sljedeće godine“, istakao je Listo.

PROČITAJTE JOŠ:  U Mostaru nestao Marko Tubek: Vozilo mu pronađeno kod benzinske pumpe

U prelijepom ambijentu pored Jajačkog vodopada u skokovima je uživalo više hiljada posjetilaca iz naše zemlje, ali i inostranih turista. Njih su, u revijalnom dijelu programa, oduševile i majstorije akrobacionih skokova sedam gostujućujih skakača, koji su predstavili van konkurencije. Među njima bila je i jedina žena, skakačica Dajana Dangubić iz Konjica. „Redovno skačem sa mostarskog mosta i tu nema straha, ovdje je nešto drugo, strah je bio ogroman kao i adrenalin“, podjelila je svoja iskustva Dajana.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Organizator ovogodišnjih prvih skokova s vodopada bila je JU „Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca. „Moram istaći da je sve prošlo u najboljem redu i da će svake godine ovo takmičenje biti sve bolje i bolje. Vodopad je ne samo simbol Jajca već i cijele Bosne i Hercegovine“,  zaključuje direktor Agencije i predsjednik Organizacionog odbora Huso Hadžić.

TV1 je tokom cijelog dana uživo u Informativnom programu izvještavala o toku manifestacije, ali i samom finalu. Cjelokupni snimak prvih Međunarodnih skokova sa vodopada u Jajcu u programu TV1 i stanica Mreže je u subotu, 16.augusta, u prime time terminu od 20 sati, saopćeno je iz ove tv kuće.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...