Luis Suarez: Sami smo dozvolili da nam izmakne pehar La Lige

- Advertisement -

Urugvajski fudbaler Luis Suarez vjeruje da je Barcelona sama kriva što im je pehar La Lige izmakao iz ruku. “Barcin“ napadač priznaje da je osvajanje titule šampiona Španije sada praktično nemoguće, prenosi Anadolu Agency (AA).

Dva kola prije kraja prvenstva Barcelona zaostaje za Real Madridom četiri boda, pa je “kraljevskom klubu“ za ovjeru titule potrebna još jedna pobjeda.

Izabranici Quique Setiena u trenutku prekida sezone bili su lideri i praktično imali šampionski pehar u rukama. No, u tri od posljednjih sedam utakmica “blaugrana“ je prosula bodove, što je najveći rival znao iskoristiti.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja
Messi i Luis Suarez

“U ligi morate biti samokritični, sami smo dozvolili da nam pehar pobjegne. Svjesni smo da je sve zavisilo od nas i ne pronalazimo izgovor. Sada, zbog našeg ponosa i prestiža moramo pobijediti u preostale dvije utakmice, a zatim se potpuno fokusirati na jedini pehar za koji se možemo boriti, a to je Liga šampiona. Ako budemo igrali na nivou zbog kojeg smo u ovom klubu, onda se možemo nositi sa bilo kojim protivnikom. Svaki neuspjeh može biti skup, tako da moramo biti veoma oprezni i trebamo sve snage da bismo uspjeli doći do pehara Lige šampioa“, kazao je Suarez za “Mundo Deportivo“.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Ovom izjavom Suarez je, za razliku od predsjednika kluba Josepa Marije Bartomeua i defanzivca Jerarda Piquea, odbio pronaći bilo kakvo opravdanje za gubitak titule. Naime, Bartomeu i Pique su u posljednje vrijeme često krivca za neuspjeh Barcelone tražili u VAR-u.

Fudbaleri Real Madrida u četvrtak uvečer imaju priliku da pobjedom protiv Villarreala, kolo prije kraja La Lige, osiguraju 34. naslov šampiona Španije.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...