Kvalifikacije za SP: Brazil prvi osigurao odlazak u Rusiju

- Advertisement -

Brazilci su odigrali još jednu sjajnu utakmicu u južnoameričkim kvalifikacijama za SP. Mrežu Paragvajaca načeo je Philippe Coutinho u 34. minuti. U nastavku su pogađali Neymar u 64. i Marcelo u 86. minuti za konačnih 3:0

SAO PAULO, BRAZIL - MARCH 28:  Neymar Jr. of Brazil celebrates after scoring a goal against Paraguay during the 2018 FIFA World Cup Qualifying group match between Brazil and Paraguay at Arena Corinthians Stadium on March 28, 2017 in Sao Paulo, Brazil. ( Leonardo Benassatto - Anadolu Agency )
SAO PAULO, BRAZIL – MARCH 28: Neymar Jr. of Brazil celebrates after scoring a goal against Paraguay during the 2018 FIFA World Cup Qualifying group match between Brazil and Paraguay at Arena Corinthians Stadium on March 28, 2017 in Sao Paulo, Brazil. ( Leonardo Benassatto – Anadolu Agency )

Fudbalska reprezentacija Brazila sinoćnjom pobjedom rezultatom 3:0 protiv Paragvaja postala je prvi učesnik Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godini, koja je to pravo stekla kroz kvalifikacije. Naravno, od ranije dobijanjem domaćinstva, svoje mjesto na Mundijalu osigurala je ruska reprezentacija, javlja Anadolu Agency (AA).

Brazilci su odigrali još jednu sjajnu utakmicu u južnoameričkim kvalifikacijama za SP. Mrežu Paragvajaca načeo je Philippe Coutinho u 34. minuti. U nastavku su pogađali Neymar u 64. i Marcelo u 86. minuti za konačnih 3:0. Mogao je Brazil slaviti i ubjedljivije, ali Neymar u 53. minuti nije iskoristio jedanaesterac.

PROČITAJTE JOŠ:  DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Iako “karioke“ suvereno vladaju kvalifikacijama i imaju čak devet bodova više od drugoplasirane Kolumbije, do kraja se može očekivati jako puno uzbuđenja u južnoameričkoj zoni, kada je u pitanju borba za preostala tri mjesta koja vode u Rusiju i jedno za baraž.

Argentina je bez suspendovanog Lionela Messija lako “položila oružje“ u gostima kod pretposljednje Bolivije. Domaćini su slavili sa 2:0 i poslali Argentince sa drugog na peto mjesto.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

U derbiju 14. kola Kolumbija je ostvarila jako važnu pobjedu u gostima kod Venecuele. Golove su postigli James Rodriguez u 20. i Juan Cuardado u 34. minuti za trijumf rezultatom 2:0 i skok na drugu poziciju.

Do kraja južmnoameričkih kvalifikacija ostala su još četiri kola, a poredak izgleda ovako: Brazil 33 boda, Kolumbija 24, Urugvaj 23, Čile 23, Argentina 22, Ekvador 20, Peru 18, Paragvaj 18, Bolivija 10 i Venecuela 6.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...