Sarkazam – Kako i zašto?

- Advertisement -

Satira je vrlo složena književna i umjetnička pojava na koju se oduvijek gledalo iz različitih, često suprotnih uglova. Zato i ne trebaju da čude njena različita shvatanja. Međutim, nećemo ovdje o shvatanjima, već ćemo pokušati objasniti nastanak i postojanje naše rubrike „Sarkazam“, koja je prethodnih godina, kako vidimo iz reakcija, itekako opravdala svoju svrhu, a to su konstantna ukazivanja na brojne slabosti bh. društva koje ga iz, uglavnom svima dobro poznatih razloga, ometaju na putu prosperiteta. A prosperitet je upravo ono čemu svi težimo, zar ne?

PROČITAJTE JOŠ:  Ibrahim Hadžibajrić iz zatvora traži isplatu "bijelog hljeba" za godinu

Ironija, kao jedan od elemenata satire, često je sadržana u našim tekstovima upravo zbog toga što želimo „natjerati“ čitatelja da sam otkrije skrivenu poruku napisanu na potpuno suprotan način.

Tekstovima objavljenim u rubrici „Sarkazam“ ne želimo uvrijediti, omalovažavati ili na bilo koji način poniziti pojedinca, nego mu na jedan drugačiji, ponekad i malo zabavniji način, skrenuti pažnju na negativne pojave u društvu. Ukoliko smatrate da smo sadržajem objavljenim u ovoj rubrici na bilo koji način povrijedili vaše osjećaje, pišite nam.

PROČITAJTE JOŠ:  Krađa u Zavidovićima: Vlasnik kuće ostao bez rakije

Također, pišite nam i podijelite svoje ideje s nama. Zajedno možemo mnogo brže i mnogo bolje raditi na tome da se umanji značaj iskrivljenom sistemu vrijednosti kojeg smo, nažalost, svakodnevno svjedoci, a kako bi se bar djelimično usporilo prenošenje na nove generacije društveno i kulturno devijantnih pojava kao što su alkoholizam, siledžijstvo, prostitucija, krađe, kockanje, upotreba droga, mazohizam, šund, kič, malograđanština i brojne druge „kontrakulturne norme“, kojima u jednom prosperitetnom društvu nije i ne smije biti mjesto.

Tekstove iz rubrike pratite ovdje 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Djevojčice koje je penzioner pokosio automobilom još uvijek u teškom zdravstvenom stanju

Dvije djevojke koje su teško ozlijeđene u prometnoj nesreći...

Horor na porodičnom slavlju: Muškarac zabio zetu nož u vrat

Velika policijska i spasilačka operacija odigrala se danas u...

Maskirani napadači demolirali automobil bejzbol palicama

Maskirani napadači sa bejzbol palicama, demolirali su jedan automobil...

Brutalno nasilje: Sin napao oca, pa nožem nasrnuo i na brata

Kraljevačka policija uhapsila je S. M. (36) iz ovog...

U sudaru s kombijem povrijeđen motociklista

Za sada nepoznati motociklista povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi...