Sarajevska pivara generalni sponzor Narodnog pozorišta Sarajevo

- Advertisement -

Sarajevska pivara d.d. generalni je sponzor Narodnog pozorišta Sarajevo, a ova saradnja ozvaničena je svečanim potpisivanjem ugovora.  U prisustvu uposlenika obje kompanije, partnera i zvanica, ugovor su u Narodnom pozorištu potpisali generalni direktor Sarajevske pivare d.d.  Haris Kuskunović i v.d. direktora Narodnog pozorišta Marijela Hašimbegović.

„Mi u Sarajevskoj pivari smatramo da je naša dužnost da, kao domaća kompanija, u skladu s našim mogućnostima, podržimo svaki projekt i instituciju kojima je cilj  promocija bh. naslijeđa, kulture, kao i promocija naše zemlje općenito. Stoga smo se odlučili i za generalno sponzorstvo Narodnog pozorišta, koje je centralna teatarska kuća i izuzetno važan dio pozorišnog i kulturnog života u našoj zemlji. Nadamo se da će ovo sponzorstvo biti velika podrška aktivnostima  Narodnog pozorišta,“ istakao je Kuskunović.

PROČITAJTE JOŠ:  Vozaču na Ilidži oduzet Polo: Za kazne duguje skoro 12 hiljada KM

Dodao je da je Sarajevska pivara tokom prošle godine podržala  više od 250 različitih kulturnih i sportskih događaja te društveno odgovornih projekata.

„Iznimno  nam je zadovoljstvo što je domaća kompanija Sarajevska pivara d.d. prepoznala potencijal i značaj za uspostavu ovakve saradnje i na ovaj način dokazala da je društveno odgovorna kompanija. Ova saradnja je velika podrška u realizaciji našeg planiranog programa za 2016. godinu koja će pomoći da se naše produkcije, naše predstave oblikuju na najvišem umjetničkom nivou i kao takve budu reprezentativan proizvod u službi promocije umjetničkog djelovanja Narodnog pozorišta,“ rekla je Hašimbegović.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se događalo u sarajevskoj osnovnoj školi: Dijete povrijeđeno skalpelom

Nakon svečanog potpisivanja ugovora održano je prigodno druženje za brojne zvanice koje su svojim prisustvom uveličale čin ozvaničenja saradnje Sarajevske pivare d.d. i Narodnog pozorišta.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...