Red Bull Home Run u nedjelju na Jahorini

- Advertisement -

Nakon što je zbog nedostatka snijega nekoliko puta pomjeran veliki spust skijaša i bordera će se održati u nedjelju, 20.3.2015. sa početkom u 16:30. Osmišljen kao zimski sportsko zabavni događaj, umjesto u zimskom periodu održat će se na dan kada se smjenjuju zima i proljeće. Staze na Jahorini su prekrivene snijegom i uređene za skijanje, tako da su uslovi za ljubitelje zimskih sportova skoro pa savršeni.

Ovaj sportsko – zabavni događaj se na Jahorini dešava po treći put i već je postao sinonimza dobru zabavu kako samih učesnika, tako i svih ostalih posjetitelja.

Na startu utrke učesnici trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, nakon čega se na njima trebaju spustiti niz stazu. Pobjednike u tri discipline – najbolji skijaš, najbolji snowboarder i najluđi kostim očekuju vrijedne nagrade.

Oni koji žele učestvovati trebaju se na dan trke do 14 sati registrovati u Red Bull šatoru koji će biti postavljen ispred Kolibe (Termag hotel).

Takmičari moraju imati kacigu i startni broj, a učestvovati mogu amateri i rekreativci, bez obzira na spol. Svaki namjerni fizički kontakt nosi diskvalifikaciju, a iz utrke će biti isključeni i takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu.

Takmičenje počinje u 16:30 sati, a nakon proglašenja pobjednika u ciljnoj zoni, kod Kolibe hotela Termag, biti će održan after ski party, na kojem nastupa Sevdah Baby.

Na zabavu su pozvani svi takmičari i posjetioci, a ulaz na party je besplatan.

Više informacija o trci potražite na www.redbull.ba⁄redbullhomerun

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...