Odlazak legende – Jadranka Stojaković

- Advertisement -

Stojaković je duže vrijeme bolovala od amniotrofične lateralne skleroze, a preminula je sinoć u banjalučkom Specijalnom centru “Ivan Pavao II” Dom za starije osobe, gdje je boravila u posljednje vrijeme

Poznata bosanskohercegovačka i jugoslovenska kantautorica Jadranka Stojaković preminula je u Banjoj Luci nakon duže bolesti, javlja Anadalu Agency (AA).

Stojaković je već duže vrijeme bolovala od amniotrofične lateralne skleroze, a preminula je sinoć u banjalučkom Specijalnom centru “Ivan Pavao II” Dom za starije osobe, gdje je boravila u posljednje vrijeme.

PROČITAJTE JOŠ:  Trojica čuvara napadnuta u KPZ Tuzla

Rođena je 24. jula 1950. u Sarajevu, gdje je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom. Tokom kasnih 1970-ih počela se baviti obradom bosanskih sevdalinki, starih gradskih ljubavnih pjesama, kao i obradom poezije srpske pjesnikinje Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu.

Radila i primijenjenu muziku za televiziju (Dječije emisije Televizije Sarajevo) te napisala uvodnu temu 14. Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu 1984. godine. Od 1988. živjela je u Japanu, do povratka u Bosnu, 2012.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća kod Ljubuškog: Poginuo 41-godišnjak

Najpoznatije pjesme Jadranke Stojaković su: “Sve smo mogli mi”, “Ima neka tajna veza”, “Muzika je svirala”, “Čarobnjaci”, “Tijesno doba”, “Na drumovima Srema”, “Vjerujem”, “Nedovršeni valceri”, “Što te nema”, “Bistre vode Bosnom teku”.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Pretresi u Srebrenici: Pronađeno nelegalno oružje

Kod M.J. iz Srebrenice policija je pronašla i oduzela...

Obračun više osoba na Ilidži: Dva muškarca izbodena nožem

Tokom jučerašnjeg dana dogodio se obračun više osoba na...

Bivši selektor košarkaške reprezentacije BiH izazvao nesreću u centru Beograda

Legendarni srbijanski trener Duško Vujošević, koji je bio selektor...

Isplivali detalji nesreće kod Maglaja: Teško povrijeđena četiri muškarca

U saobraćajnoj nesreći koja se sinoć, 10-ak minuta prije...

Oglasili se iz policije nakon stravične nesreće u Tuzli

Sinoć se desila teška saobraćajna nesreća u kojoj je...