N/FS BiH u modernu zgradu seli do kraja godine: Kongresni centar sa tri sale, muzej, fan shop…

- Advertisement -

Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) do kraja 2016. godine preselit će u novu modernu zgradu površine 5.900 kvadratnih metara u sarajevskom Bulevaru Meše Selimovića.

Kako je za Anadolu Agency (AA) potvrđeno iz N/FS BiH, završni radovi na rekonstrukciji zgrade, koju su kupili putem sudske prodaje 2015. godine, ulaze u završnu fazu, za što su osigurali milion maraka iz viška sredstava ostvarenih plasmanom reprezentacije na Svjetsko prvenstvo “Brazil 2014”, ali i donacijom Svjetske fudbalske asocijacije (FIFA) u iznosu od 600.000 američkih dolara.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajni Mesud Pezer se plasirao u finale Evropskog prvenstva u Rimu

U novoj kući “bh. fudbala” nalazit će se Kongresni centar sa tri sale. Bit će otvoren i Muzej fudbala u BiH, kao i fan shop N/FS BiH.

Uz vrhunski opremljene kancelarije, po uzoru na najviše standarde FIFA-e i Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), u zgradi će biti i restoran, TV sale za sastanke komisija, prostorija za prijem stranaka, prostorija za server… Na krovu nižeg dijela objekta nalazit će se velika terasa, dok će ispred ulaza u zgradu biti postavljen veliki elektronski displej i fontana.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki uspjeh bh. plivačice: Zerina Vrabac je šampionka Mediterana

Buduće administrativno sjedište bh. fudbala ima i dvorište sa 5.200 kvadratnih metara na kojem će se nalaziti 80 parking mjesta.

Nakon što presele u novu zgradu članovi Izvršnog odbora N/FS BiH odlučivat će i šta uraditi sa postojećom imovinom. Postoje dvije opcije.

Prema prvoj, zgradu u sarajevskoj ulici Ferhadija će iznajmljivati u narednom periodu, ali postoji i opcija da je prodaju, navodi Anadolu Agency.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Dodjelom unikatnih pehara završeno Evropsko rafting prvenstvo Konjic 2024.

Evropsko rafting prvenstvo Konjic 2024. završeno je spektakularnom ceremonijom...

Tragedija: U 26. godini preminuo golman reprezentacije Crne Gore

Radio-televizija Crne Gore (RTCG) jutros je objavila da je...

Veliki uspjeh bh. plivačice: Zerina Vrabac je šampionka Mediterana

Zerina Vrabac, mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju...

Poznata vidovnjakinja koja gleda u šparoge otkrila ko će osvojiti Evropsko prvenstvo

Poznata vidovnjakinja Jemima Packington (67), koja je koristeći šparoge...