Nakon što je staricu izbacio iz vozila: Vozač Centrotransa dobiće otkaz?

- Advertisement -

Nakon što je vozač Centrotransa staricu izbacio iz vozila, reagovali su iz ove kompanije. Kažu da izražavaju žaljenje zbog ovog sramnog postupka.

– Po saznanju za nemili događaj vozač je odmah suspendiran i protiv njega je pokrenut postupak koji predviđa i otkazivanje ugovora o radu. Izvinjavamo se našoj putnici i građanima Kantona Sarajevo koji koriste usluge našeg prevoza. Sigurno je da ne postoji nikakvo opravdanje za ovakvo ponašanje našeg vozača, i učinit ćemo sve da se ovakvi ili slični postupci nikada više ne ponove.

PROČITAJTE JOŠ:  Opsadno stanje u Beogradu nakon ubistva MMA borca: Traži se oružje kojim je ubica presudio srbijanskom reprezentativcu

Centrotrans kao kompanija sa dugom tradicijom autobuskog prevoza putnika, ulaže velika materijalna i finansijska sredstva kako bi našim putnicima obezbijedila najkvalitetniji prevoz.

Značajna sredstva i vrijeme ulažemo u edukaciju uposlenika te primjenu definiranih pravila u ponašanju voznog i drugog radnog osoblja prilikom obavljanja iznimno odgovornog posla – pružanje usluga javnog prevoza putnika.

Nažalost, i pored svega što je poduzeto, desi se slučaj u kojem pojedinac svojim postupkom naruši godinama građen imidž i odnos prema korisnicima naših usluga, te na taj način umanji doprinos svih uposlenika Centrotransa u obezbjeđenju kvalitetnog prevoza u KS-u, naveli su oz Centrotransa.

PROČITAJTE JOŠ:  Pucnjava u Crnoj Gori: Ubijen pripadnik škaljarskog klana?

Ističu i da je ovo izoliran slučaj osuđen od svih uposlenika, posebno voznog osoblja, te da će sve učiniti kako bi putnicima kao i do sada pružili maksimalno kvalitetnu i udobnu vožnju u autobusima kompanije Centrotrans.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Povlači se “Milka Oreo Bar” s bh. tržišta: U čokoladi pronađeni komadići plastike

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Kamion na magistralnom putu M-17 kod Zenice udario 73-godišnju staricu

U saobraćajnoj nesreći koja se večeras oko 18.10 sati...

Zašto su fudbaleri ubili MMA borca: Ubice su poznati kao problematični momci

Fudbaleri Marko Daničić i Vasilije Gačarević, osumnjičeni za ubistvo...

Užas u Brčkom: Pronađeno tijelo žene u stanu, otrovala se alkoholom

Tijelo žene Е.F. (45) iz Brčkog pronađeno je u...

Odbjegli voz vozio bez mašinovođe skoro sat i po, zaustavljali ga i kamenjem

Odbjegli teretni voz u sjevernoj Indiji prešao je oko...