Nakon nestanka dvojice mladića iz Stoca: Pronađeni tragovi slijetanja vozila u Bregavu, čekaju se ronioci

- Advertisement -

U rijeci Bregavi, nedaleko od ulaza u Stolac iz pravca Berkovića organizovana je potraga za džipom, kojim su se tokom protekle noći iz Stoca prema Vidovom Polju udaljili mladići M. V. (20) i F. S. , a čiji nestanak je prijavljen policiji jutros.

Kako je Faktoru potvrdio glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić, na obali su pronađeni tragovi kočenja, a par desetaka metara niže prilikom pretrage rijeke sajlom sa magnetom, magnet se zakačio za nešto, za što se sumnja da bi moglo biti vozilo.

S obzirom na to da dizalica ne može pristupiti ovom mjestu, na terenu su pripadnici Interventne spasilačke jedinice Mostar, čiji ronioci će utvrditi da li se na tom mjestu nalazi traženo vozilo, te da li su u njemu eventualno stradale osobe.

PROČITAJTE JOŠ:  Spasioci na terenu: Nastavlja se potraga za nestalim mladićima u Stocu

– S obzirom na to da je voda jako zamućena, zasad ništa ne možemo sa sigurnosšću tvrditi, dok se ne izvrše potrebne provjere – kazao nam je Marić.

Uz policiju i ISS Mostar čiji dolazak se očekuje, na teren su, na poziv Dobrovoljnog vatrogasnog društva Stolac stigli i pripadnici HGSS-a Čapljina.

Stolačkoj policiji R. V. (47) u 00.45 sati prijavila je da je njen sin, M. V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F. S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon.

PROČITAJTE JOŠ:  Historijski uspjeh sjajne Elvedine Muzaferije: Četvrta u Crans Montani, stotinke je dijelile od podija

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F. S., zajedno, sa S. P., koji je policiji dao informacije da je on dao svoje vozilo M. V. i F. S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag.

Odmah nakon toga tokom noći policija je obišla grad i njegovo širte područje, ali do jutros nije bilo moguće pronaći bilo kakve tragove.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Irfan Smajlagić više nije selektor rukometaša BiH

Irfan Smajlagić ubuduće neće više obavljati dužnost selektora rukometne...

Košarkaši BiH večeras traže pobjedu protiv Francuske

Večeras se u Tuzli igra meč drugog kola kvalifikacija...

Afera Respirator: Fahrudin Solak i Fikret Hodžić mole da još ne idu u zatvor

Suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak i...

Teška nesreća u Hrvatskoj: Dvije osobe poginule nakon izlaska iz tunela

Dvije osobe poginule su u teškoj nesreći koja se...

Tuga: Zbog ekstremne zime u Mongoliji uginulo dva miliona životinja

Više od dva miliona životinja uginulo je ove zime...