My Valentines rave: Fobia records i Different Style

- Advertisement -

Dvije najpoznatije tuzlanske organizacije, za popularizaciju elektronske muzike, Fobia records i Different Style, 13.02.2016. godine, u klubu Palma upriličit će veliku rođendansku zabavu, na dva stagea „My Valentines rave“. Tuzlanska publika će dobiti još jedno muzičko događanje koje će i ove godine okupiti neka od najaktuelnijih imena lokalne muzičke scene.

S obzirom na važnost događaja, scenu će ispuniti fuzija zvukova elektronske, tech house, progressive, techno, drum and bass i neurofunk muzike koju za ovu posebnu priliku pripremaju:

 • ADIS
 • ADNAN JAKUBOVIĆ
 • BLACK ACID
 • DAVOR B
 • DJOLE
 • FACHO
 • FULAN PEREZ
 • INCEPT
 • OKOV
 • SPUNK
 • VANYANO

„Zajedničkom rođendanskom zabavom želimo održati tradiciju razvoja scene, koja decenijama u našem gradu, ima veliki broj poklonika i jedna je od najkvalitetnijih u BiH. Istovremeno, intenzivnijom saradnjom sa priznatim imenima scene elektronske muzike u BiH, na našim zabavama, nastojimo promovirati kreativne ideje i energiju mladih i talentiranih domaćih autora i izvođača, koji su stasali na lokalnoj sceni. Iskustvo, resursi i tradicija se koriste sa ciljem razvoja novih organizacija i pravaca djelovanja. Tuzla je sredina u kojoj mladi stvaraju svoje trendove, a jedan od njih je i ova scena, po čemu je ostala prepoznatljiva u regionu, još od svojih početaka. Danas u BiH skoro sve generacije, producenata ili DJ-a elektronske muzike, znaju za imena Fobia i Different Style, te šta su za muzičku scenu uradili Black Acid ili rahmetli Avdo DJ Red.“ – Nedim Begić, organizacija Different Style.

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

„Zahvaljujući najnovijim muzičkim izdanjima i nastupima najaktuelnijih imena domaće scene, koja se već tradicionalno okupljaju na našim rođendanskim zabavama, klub Palma će i ovog „Valentinova“ postati epicentar izuzetnih muzičkih priča koje će se moći čuti i doživjeti na plesnom podiju. Prije petnaest godina smo se trudili promovirati samu elektronsku muziku, i uspjeh se bilježio svakom novom zabavom. Pogledajte šta se dešava danas, u Tuzli i BiH su veoma uspješno nastupala najpriznatija imena svjetske muzičke industrije. Na njihovim nastupima okupi se po nekoliko hiljada posjetilaca, različitih generacija. Ono što je za nas najveći uspjeh, koji dokazuje da smo uspjeli, je taj da imamo čast i priliku promovirati veoma uspješne producente i DJ-e elektronske muzike iz BiH, koji nas predstavljaju u muzičkom svijetu.“ – navodi DJ BLACK ACID iz organizacije Fobia records.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki interes za koncert muzičke dive Josipe Lisac u Sarajevu

Sudeći po interesovanju, impresijama posjetitelja i fotografijama sa prošlogodišnjeg izdanja, pred nama je još jedan vikend ispunjen, zabavom, plesom i emocijama. Ovaj datum je idealna prilika da se, uz odličnu muziku, družimo sa prijateljima te podijelimo emocije koje dominiraju u povodu Dana zaljubljenih/Valentinovo, 14. februara.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje sunčano vrijeme....

(VIDEO) Edi Hadžiahmetović za 21. rođendan objavio spot i pjesmu “Šalji piće”

Mladi pjevač Edi Hadžiahmetović objavio je spot za svoju...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Pedeseti rođendan Bijelog dugmeta u Domu mladih

Jedna od najistaknutijih i najutjecajnijih rock grupa bivše Jugoslavije,...