X Fighters Banja Luka: Dolazi i Jimmy Verburgh

0

X Fighters Banja Luka: Dolazi i Jimmy Verburgh, Life.baJimmy Verburgh dolazi u Banju Luku! I on je jedan od četiri renomirana letača na motorima koja će 10. juna u 20 sati posjetiti ovaj grad u okviru promocije svjetske turneje Red Bull X Fighters ispred banjalučke tvrđave Kastel

Jimmy je odrastao u Belgiji i odgajan je u motocross duhu. Ne čudi, zato jer je i njegov otac bio jedan od onih koji žive dvotočkaše. Njima je adrenalin u krvi. Kroz amaterski šampionat protutnjao je nevjerovatnom brzinom i s najvećim ocjenama, te je nakon GP karijere među prvima odlučio iskušati svoje sposobnosti u free style „vratolomijama“. Danas Jimmy vodi tim iz Zelzatea u Belgiji, jedan od najjačih FMX timova na svijetu.

Jeste rođen 1974. godine i neki bi mogli pomisliti da ima previše godina za sport u kojem uspijevaju samo rijetki. Ne, upravo to je Jimmy! Sleeping is Cheating – ovim riječima obično odgovara onima koji mu s vremena na vrijeme prigovaraju kako radi više od 24 sata na dan.

Podsjećamo, Red Bull X-Fighters Jams promovišu ovaj sport i ispituju teren za potencijalne nove destinacije koje će biti uvrštene u svjetsku turneju takmičenja. U ovoj godini takmičenje se održava u 6 velikih takmičarskih arena (Meksiko City, Giza, Moskva, London, Madrid i Rim). Prošle godine Balkanska turneja proletjela je nebom iznad Beograda, Sarajeva, Zagreba i Maribora. Ispred tvrđave Kastel postavlja se rampa za uzlijetanje i dvadesetak metara dalje rampa za slijetanje. Dvadeset metara zračnog prostora je rezervirano za letače na motorima i trikove od kojih zastaje dah.

Nacionalnost: Belgijanac

Grad: Zelzate, Belgija

Datum rođenja: 10. februar 1974. godine

Status: Osnivač je i vlasnik FMX4Ever

Motor: KTM 250SX

Sponzori: KTM, Von Zipper, Alpinestars, Lazer, Denicol, Kicker, Don Joy

Naj izjava: Sleeping is Cheating!


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)