Red Bull X Fighters Banja Luka: Steven Stuyven – vidio sam ovo na YouTube i…

0
Red Bull X Fighters Banja Luka: Steven Stuyven – vidio sam ovo na YouTube i…, Life.ba

Red Bull X Fighters Banja Luka: Steven Stuyven – vidio sam ovo na YouTube i…, Life.baUmjetnik je jedina riječ kojom bi se mogao opisati Steven Stuyven, jedan od četiri renomirana letača na motorima koja će 10. juna u 20 sati posjetiti Banja Luku u okviru promocije svjetske turneje Red Bull X Fighters. Oni će pružiti pravi mali raj za oči svim ljubiteljima ovog sporta ispred banjalučke tvrđave Kastel – akrobacijske skokove sa motorima koje su do sada mogli gledati samo na malim ekranima.

Red Bull X Fighters Banja Luka: Steven Stuyven – vidio sam ovo na YouTube i…, Life.baSteven je odrastao uz starijeg brata i oca. Sa tri godine već je poželio da ima motor. Deset godina kasnije, konačno ga je i dobio. Kao i većina njegovih FMX4Ever kolega, i on je ispočetka vozio utrke širom Belgije.

Trajalo je to od 1997. do 2003. godine. FMX-u se pridružio 2004. Od tada ima posebno mjesto u timu. Između ostalog, brine se za sve što je vezano za print ili bilo kakvu grafičku formu koja će ukrasiti i istaknuti motore. Vlasnik je dizajnerske kompanije Stoica Graffix.

Podsjećamo, Red Bull X-Fighters Jams promovišu ovaj sport i ispituju teren za potencijalne nove destinacije koje će biti uvrštene u svjetsku turneju takmičenja. U ovoj godini takmičenje se održava u 6 velikih takmičarskih arena (Meksiko City, Giza, Moskva, London, Madrid i Rim). Prošle godine Balkanska turneja proletjela je nebom iznad Beograda, Sarajeva, Zagreba i Maribora.

Ispred tvrđave Kastel postavlja se rampa za uzlijetanje i dvadesetak metara dalje rampa za slijetanje. Dvadeset metara zračnog prostora je rezervirano za letače na motorima i trikove od kojih zastaje dah.

Nacionalnost: Belgijanac

Grad: Kalken, Belgija

Datum rođenja: 5. maj 1981. godine

Status: Osnivač i vlasnik kompanije Stoica Graffix

Motor: KTM 250SX

Sponzori: FMX4Ever, Vans, Skullcandy, Vonzipper, Ogio, Thor

Naj izjava: Vidio sam ovo na YouTube i…


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)