Otvoreno Euro-Asfaltovo gradilište u Crnoj Gori

- Advertisement -

Kratkom ceremonijom uz prisustvo visokih dužnosnika Vlade Crne Gore, danas je otvoreno gradilište bosanskohercegovačke kompanije Euro-Asfalt na trasi Lubnice – Jezerine (lokalitet Berane – Kolašin).

Gradilište su sa svojim saradnicima posjetili predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, direktor Direkcije za saobraćaj Crne Gore Savo Parača, kao i načelnici opština Kolašin i Berane Željka Vukasnović i Dragoslav Sćekić. Načelnici opština izrazili su zadovoljstvo da će dva crnogorska grada biti povezana modernom saobraćajnicom.

Ovo je projekt koji ima veliki ekonomski značaj ne samo za ove dvije opštine, već i za čitav sjever zemlje. Radovi koji počinju danas, sa tunelom od 2,8 kilometara i mostom od 150 metara, obuhvatiće i trasu od 14,4 kilometra. Ovom saobraćajnicom put od centra Berana do centra Kolašina biće skraćen za četrdesetak kilometara. Euro-Asfalt je kredibilna kompanija što garantuje da će projekt biti završen na vrijeme, a vjerujemo da će u ovom poslu biti mjesta i za crnogorske kompanije kao podizvođače, kazao je predsjednik Vlade Crne Gore.

Predstavnicima medija i gostima obratio se i generalni direktor Euro-Asfalta Hamed Ramić.

Zahvalni smo na ukazanoj prilici da kao izvođači na ovom projektu od velikog državnog značaja pokažemo šta možemo. Raspolažemo velikim resursima, fizički možemo postići mnogo, čak i da završimo radove prije roka od 36 mjeseci, koji je predviđen Ugovorom. Nadamo se da će nam vremenski uslovi koji ovdje znaju biti loši to i dozvoliti. Zahvalni smo i na podršci i pomoći koju dobijamo od državnih institucija kako bismo završili sve potrebne zakonske procedure na vrijeme i na način na koji ih treba završiti. Naravno, kao što smo ranije rekli, nećemo samo mi biti na ovom projektu kao izvođači, već će biti angažirane i crnogorske kompanije, kao i građani opština koje gravitiraju ovom području. Mi smo tu da na pravi način izvedemo ovaj projekt do kraja i na način kako je to predviđeno, kazao je Ramić.

Podsjećamo, kompanija Euro-Asfalt dala je najpovoljniju ponudu za projekt gradnje/rekonstrukcije 14 kilometara duge trase na relaciji Lubnice – Jezerine (lokalitet Berane – Kolašin) u Crnoj Gori.

Projekt podrazumijeva rekonstrukciju postojeće i gradnju nove trase, na kojoj se nalaze tunel Klisura (jedna tunelska cijev) ukupne dužine gotovo tri kilometra i cijevi za  evakuaciju iz tunela za pješake, most Jezerine dužine 90 metara, galerija dužine 80 metara te saobraćajna oprema i signalizacija uz radove na izgradnji elektro i hidrantske mreže kao i kontrolnog centra, trafostanice i rezervoara.

Euro-Asfalt je na ovom tenderu, vrijednom nešto više od 80 miliona maraka, pobijedio renomirane kompanije iz BiH, Albanije, Turske i Kine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...