Na vođu navijača Borca ponovo pucano

- Advertisement -

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon saslušanja osumnjičenog Praštala Marka, rođenog 1996. godine iz Banja Luke, podnio je danas Okružnom sudu u Banjoj Luci prijedlog za određivanje pritvora, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo u pokušaju iz člana 124. stav 1. u vezi sa članom 22. Krivičnog zakona Republike Srpske u vezi sa krivičnim djelom Neovlaštena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija iz člana 361. stav 4. ZKP. Krivični zakon Republike Srpske.

Osumnjičeni je 17. marta 2023. godine, oko 16 sati i 20 minuta, u ulici Aleja Svetog Save, u Banjoj Luci, upravljao svojim vozilom marke “mercedes” i nakon što je uočio povrijeđenog K.D. u svom vozilu, kojim je prolazio, izašao iz svog putničkog vozila naoružan vatrenim oružjem – pištoljem (za koji nije imao dozvolu za oružje niti dozvolu za držanje) i pokušao da oduzme život povređenom K.D. ispalivši više hitaca u pravcu zadnjeg kraja oštećenog vozila, nakon čega su se osumnjičeni i oštećena vozila udaljili sa lica mjesta, navodi se u saopćenju Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Tužilac je podnio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja posebnih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer se radi o krivičnom djelu.

Djelo za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža, što je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice krivičnog djela i činjenicu da bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo realnom prijetnjom ometanja javni red-remećenje javnosti, u skladu sa članom 197. stav 1. tačka c. i g. Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske.

PROČITAJTE JOŠ:  Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučivat će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, stoji u saopćenju, prenosi N1.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...