Li Shufu postao predsjednik odbora Volvo Car Corporation

- Advertisement -

Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd., jedan od najbrže rastućih proizvođača automobila u Kini je u skladu sa kompletiranjem otkupa kompanije Volvo, od Ford Motor kompanije, objavio nova imena, koja će se naći u upravnom odboru švedskog proizvođača.

Predsjednik Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd, gospodin Li Shufu će postati predsjednik upravnog odbora Volva, a njegov zamjenik i potpredsjednik, bit će Hans-Olov Olsson, bivši predsjednik i izvršni direktor švedske automobilske kompanije. Ova bi kombinacija međunarodnog iskustva trebala osigurati Volvu svijetlu budućnost.

Li Shufu je ovom prilikom izjavio: “Postigli smo izuzetan uspjeh u sastavljanju tima, koji će upravljati kompanijom Volvo pod vlasništvom Geelyja, a moje predsjedavanje samo podcrtava moju ličnu privrženost ovoj slavnoj automobilskoj kompaniji“.

Uprkos novom kineskom vlasniku, sjedište Volva i dalje će ostati u švedskom Gothenburgu. Poslovni plan novih vlasnika podrazumijeva jačanje prisustva u Evropi i Sjevernoj Americi, te istraživanje mogućnosti na rastućem kineskom tržištu. Najavljen je nastavak sigurnosnih istraživanja i zadržavanje primarne pozicije na polju bezbjednosti vožnje, efikasnosti i zaštite okoline.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...