Li Shufu postao predsjednik odbora Volvo Car Corporation

0
Li Shufu postao predsjednik odbora Volvo Car Corporation, Life.ba

Li Shufu postao predsjednik odbora Volvo Car Corporation, Life.baZhejiang Geely Holding Group Co. Ltd., jedan od najbrže rastućih proizvođača automobila u Kini je u skladu sa kompletiranjem otkupa kompanije Volvo, od Ford Motor kompanije, objavio nova imena, koja će se naći u upravnom odboru švedskog proizvođača.

Predsjednik Zhejiang Geely Holding Group Co. Ltd, gospodin Li Shufu će postati predsjednik upravnog odbora Volva, a njegov zamjenik i potpredsjednik, bit će Hans-Olov Olsson, bivši predsjednik i izvršni direktor švedske automobilske kompanije. Ova bi kombinacija međunarodnog iskustva trebala osigurati Volvu svijetlu budućnost.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Haos na granici: Muškarac u gaćama sakrio 94.200 eura, policija sve oduzela

Li Shufu je ovom prilikom izjavio: “Postigli smo izuzetan uspjeh u sastavljanju tima, koji će upravljati kompanijom Volvo pod vlasništvom Geelyja, a moje predsjedavanje samo podcrtava moju ličnu privrženost ovoj slavnoj automobilskoj kompaniji“.

Uprkos novom kineskom vlasniku, sjedište Volva i dalje će ostati u švedskom Gothenburgu. Poslovni plan novih vlasnika podrazumijeva jačanje prisustva u Evropi i Sjevernoj Americi, te istraživanje mogućnosti na rastućem kineskom tržištu. Najavljen je nastavak sigurnosnih istraživanja i zadržavanje primarne pozicije na polju bezbjednosti vožnje, efikasnosti i zaštite okoline.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)