Krajina centar bh. likova koji “kidaju” na društvenim mrežama: Omčo, Huda Company, Meca, Raza..

- Advertisement -

Napredak tehnologije, ekspanzija društvenih mreža doprinijeli su jednostavnijem eksponiranju. Tako, bez po muke, danas možete postati popularni objavom samo jednog videa.

Za kontinuitet popularnosti odnosno njen rast, potrebno je biti, prije svega, kreativan.

To je otprilike matrica koja vrijedi u cijelom svijetu. Nije neophodno uložiti milione u produkciju videa, da bi taj materijal postao viralan, da bi o njemu svi pričali. Važnije je imati ideju na koju će masa pratilaca na TikToku, YouTubeu, Facebooku, Instagramu i ostalim društvenim mrežama kliknuti.

Kada se pogleda šta je to popularno u BiH, dolazimo do zaključka da najviše likova koji su “pokidali” na društvenim mrežama dolazi iz Krajine.

Omer Nadarević Omčo iz Bihaća već nekoliko godina pomjera granice na YouTubeu. Za njega je, donedavno najpopularniji youtuber na Balkanu, Bogdan Ilić alias Baka Prase rekao da je prekucao igricu.

PROČITAJTE JOŠ:  U restoranu na Ilidži izbio požar, zapalio se dimnjak

Omčini videi su u početku karikirali život uglavnom siromašnog čovjeka. Poslije je sve to otišlo u drugu krajnost, ali Omčo nije puno izgubio na popularnosti i danas bilježi milionske preglede a na svom YouTubeu kanalu ima skoro 3 miliona pretplatnika.

Rame uz rame s Omčom je rastao i njegov drugar Amel Družanović alias Meca Cazin iz Cazina. I Meca je obrađivao slične teme kao i Omčo a snimili su desetine zajedničkih videa poput krijumčarenja migranata u Hrvatsku. Naravno, taj video je nastao u vrijeme kada je Unsko-Sanski kanton bio snažno pogođen migrantskom krizom.

Meca Cazin na YouTubeu ima preko 800 hiljada pretplatnika.

@razo_muhabetovka_83

#muhabetsarazom #viral #foryou #foryoupage

♬ original sound – Razija Čolaković

Dalje, već nekoliko godina na društvenim mrežama je superpopularna Razija Čolaković iz Cazina zbog svojih seansi Muhabet s Razom. Raza se najviše bavila deskripcijom muško – ženskih odnosa. Pored hejtera, Razu prati armija fanova, uglavnom žena koje je podržavaju i dijele njene stavove poput onog da je u odnosu muškarca i žene najvažnije ono što se događa u krevetu.

Primjera radi, video Razinog posljednjeg plesa na TikToku ima skoro 700 hiljada pregleda.

https://www.tiktok.com/@huda_company/video/7146293562064424197?embed_source=70772375%2C70772379%2C120009725%2C120008483%3Bnull%3Bembed_blank&is_from_webapp=v1&item_id=7146293562064424197&refer=embed&referer_url=avaz.ba%2Fzabava%2Fzanimljivosti%2F780117%2Fda-li-je-do-vode-zraka-ili-jednostavno-talenta-omco-raza-huda-company-meca-cazin-svi-dolaze-iz-krajine&referer_video_id=7146293562064424197

I posljednje čudo iz Krajine na društvenim mrežama je megapopularni tiktoker Zuhdija Nadarević alias Huda Company. On je na ovoj društvenoj mreži pomjerio granice kada je prije nekoliko dana u live meču pobijedio Kristijana Golubovića, rijaliti igrača iz Srbije i bivšeg kriminalca.

Huda je nakon pobjede organizirao slavlje a njegovo ime stiglo je i do regionalnih medija, piše Avaz.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

82 godine od protesta žena Mostara pod nazivom Viktorija

Sutra, 3. decembra Udruženje antifašista i boraca NOR-a Mostar...

Temperature sutra u BiH za oko 20 stepeni niže u odnosu na danas

Građani BiH jučer i danas mogli su uživati u...

Užas u Skoplju: Otac prijavio da su mu maloljetnici silovali sina

N. K. iz Skoplja prijavio je sinoć policiji da...

Nesreća u BiH: Voz udario automobil i načinio mu štetu

Putnički voz Željeznica Republike Srpske udario je jutros automobil...

Užas u Srbiji: Majka sina polila benzinom i zapalila ga

S. M. (44) iz mjesta Srpske Crnje polila je...