IzdvojenoSport

Rukometašima Bosne iz Visokog ovogodišnji cilj stabilizacija kluba

0

Rukometašima Bosne iz Visokog ovogodišnji cilj je stabilizacija kluba, a zadovoljni će biti ako ostanu u Premijer ligi BiH. Šef stručnog štaba tog kluba Zdenko Antović Feni je kazao da je stanje u ekipi odlično, da imaju dobre uvjete za rad, za jutarnje i večernje treninge i druge elemente koji utiču na kvalitetne pripreme ekipe.

– Naš cilj je stabilizacija kluba. S obzirom na to da imamo najmlađu ekipu, da smo ostali bez prošlogodišnjih najkvalitetnijih igrača bili bismo zadovoljni da ostanemo u Premijer ligi BiH – istakao je Antović.

Svjestan je, navodi, da nema ekipu za veće rezultate jer trenutno 15 visočkih rukometaša igra van Visokog, deset ih je u Evropi, jedan u Kataru i četiri u BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Lešinari u Banjoj Luci uzvikivali "Ubij pede*a"

To je, kaže, satisfakcija i potvrda rada kluba i trenera, ali s druge strane smatra da bi se takvim klubovima trebalo pomoći.

– Klubove takvog tipa treba štititi Rukometni savez BiH, treba da dobijemo neku nagradu, jer mi niti za jednog igrača nismo dobili nikakvo obeštećenje – dodao je Antović.

Govoreći o dosadašnjem toku takmičenja istakao je da su planirali da imaju od tri do šest bodova. Zadovoljni su sa četiri boda. Žale za propuštenim šansama u Cazinu i Živinicama.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Policija u automobilu perspektivne teniserke pronašla veću količinu marihuane

Dosadašnji dio šampionata je, kako je Antović naveo, pokazao ono što se očekivalo, da će se četiri ekipe boriti za prvo mjesto, da će se tri do četiri boriti za poziciju od petog do osmog mjesta, a ostali za opstanak.

MI2


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)